• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Atalay: `Yerel seçim AK Partinin referandumudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bir dizi temaslarda bulunmak için Şırnak’a geldi. Başbakan Yardımcısı Atalay’ı Şırnak Milletvekili M. Emin Dindar, Şırnak Valisi Hasan İpek, eski Bakan M. Salih Yıldırım, kamu kurum yöneticileri ve sivil toplum yöneticileri partililer karşıladı.

Bir otelde kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelen Atalay, burada topluluğa hitaben bir konuşma yaptı.

“Çözüm süreci Hükümetimizin en önemli projedir”

Paralel yapının hedefinde çözüm süreci olduğunu savunan Atalay, “Yayın organlarına bakın, bu çözüm süreci en çok onları rahatsız ediyor. Dolaysıyla onlar da bu koalisyon içerisine girdiler. Çözüm süreci bizim açımızdan şuanda devletimizin, hükümetimizin önündeki en önemli projedir. En önemli projelerinden biridir, demiyorum en önemli projedir ve biz bunu kararlılıkla sürdürüyoruz.” dedi.

Atalay ifadelerine şöyle devam etti; “Bu seçim bizim demokrasi mücadelemizle eski Türkiye özlemcilerinin bir referandumudur. Çözüm süreci karşıtlarıyla ulusalcıların, Türkiye’nin ilerlemesini, büyümesini durdurmak isteyen koalisyonla, AK Parti’nin bir referandumudur.” diye konuştu

“Hiçbir zaman bir araya gelemeyen partiler, koalisyon kurdu”

Paralel yapının siyasi partilerle ittifak halinde çalışarak bir koalisyon kurduğunu kaydeden Atalay, “Şimdi bakın partililer birbirleriyle koalisyon yapıyor. Paralel yapı alanlarında şuanda siyasi partilerden daha çok çalışıyor, ev ev geziyor. Çünkü onların hedefinde en başında çözüm süreci var. Çözüm sürecine nasıl bir kargaşa mahal verebilirim onun uğraşındalar.” dedi.

“BDP şehir yönetemez”

BDP’nin politikasını eleştiren Atalay, “BDP ne şehir yönetebilir ne de devlet yönetebilir. Sırtını şiddete dayayanlar siyaset yapamaz.” diye konuştu.

Atalay, dün vefat eden eski Milletvekili Mehmet Tatar’ın taziyesine de katıldı.

Atalay, Cizre’de tarihi Kırmızı Medreseyi ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, daha sonra Cizre İlçesine uğradı. Cizre’de esnafı gezen Atalay, tarihi kırmızı medreseyi de ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Atalay daha sonra Ankara’ya hareket etti.

(Mustafa Erkan-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir