• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Öğrencilere hayvan hakları semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından Batman’daki öğrencilere “Hayvan Hakları ve Biyolojik Çeşitlilik” ile ilgili bilgilendirme semineri verildi. 

Batman’daki lise okullarını gezen Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Erol Hurma ve Orman Muhafaza Memuru A.Kadir Erkek tarafından öğrenciler, sinevizyon gösterimi eşliğinde hayvan hakları ile ilgili bilgilendiriliyor. 

Yaptıkları seminer ile ilgili bilgi veren Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Erol Hurma, “Orman ve Su İşleri Bakanlığının yürütmüş olduğu proje kapsamında Batman ilindeki öğrencileri ‘Hayvan Hakları ve Biyolojik Çeşitlilik’ ile ilgili bilgilendirmek üzere 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu ve 4915 sayılı Kara Avcılık Kanunu ve Biyo Çeşitlilik hakkında öğrencilerin bilinçlenmesi amacıyla Batman genelindeki liselere seminer düzenliyoruz.” dedi. 

Yaptıkları seminerdeki amaçlarının öğrencilere hayvanları ve doğa sevgisini artırmak olduğunu belirten Hurma, “Bilindiği üzere Türkiye coğrafyası biyo çeşitlilik bakımından çok ender türlere sahiptir. Bu türlerin öğrencilere tanıtılması ve o bilincin uyandırılması amacıyla eğitimlerimizi düzenliyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir