• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Akyürek Fuar Merkezi inşaatını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA  - Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e Yeni Fuar Merkezi’nin inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akyürek’in beraberinde daire başkanları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette KTO Yönetim Kurulu’ndan Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, Sayman Üye Fahrettin Doğru ve Üye Murat Çankırlı da hazır bulundu. 

İnşaat tamamlandığında Türkiye’nin en büyük 3. fuar merkezinin Konya’da olacağını söyleyen Öztürk, “Mevcut iki holde 22 bin metrekare kapalı alana sahip merkezimize ilave dört hol yapıyoruz. 6 adet fuar teşhir holüne sahip olacak merkezimizde 70 bin metrekare kapalı alan, 20 bin metrekare açık teşhir alanı ve 150 bin metrekare otopark alanı bulunacak. Fuar merkezinin içinde kongre salonları, toplantı salonları, ikili iş görüşmeleri için teknik imkânlarla donatılmış simultane tercüme odaları bulunacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 6 holün tamamının dolacağı en az altı fuar yapılacak hale gelecek. Fuar merkezimiz bu özellikleriyle Konya’yı fuarlar şehri yapacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilk döneminde fuar alanımızın arsasının alımında emeği bulunmaktadır. Geçtiğimiz tarım fuarı öncesinde de otopark yapımında ve alt yapı anlamında çalışmalarda bulundular. Büyükşehir Belediyemizin bugüne kadar verdiği destek yeni projemiz için bizi cesaretlendirmiştir. Başkanımıza tüm destekleri için teşekkür ediyorum” dedi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise burada yaptığı konuşmada, “Konya Ticaret Odası tarafından Anadolu’nun en büyük fuar merkezi şehrimize kazandırılıyor. Avrupa standartlarında projesiyle yapılacak fuar merkezi Konya’yı fuarcılık anlamında cazbie merkezi yapacaktır. Konya’nın sanayisine, ticaretine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak fuar merkezi orta vadede Konya gayri safi hâsılasını artırmaya vesile oalcaktır. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Konya Ticaret Odası yönetimine şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Konya Ticaret Odaımız, Konya sanayisi ve ticaretinin lokomotifi konumundadır. Bu eser Odammızın bu yapısını daha da güçlendirecektir. Fuar alanının 2014 tarım fuarı öncesinde tamamlanmasıyla Avrupa’nın en büyük tarım fuarı şehrimizde düzenlenmiş olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım fuarının gerçekleştirileceği tarihe kadar çevre düzenlemesi ile ilgili talep edilen yatırımları yapacağız. Otopark, ana yol çıkışları, çevre düzenlemesi ve alt yapı ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.  (İsmail Yılmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir