• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Nişanyan`a açılan davanın ilk duruşması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamberimize hakaret ettiği için Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından 13 Mayıs 2013 günü hakkında suç duyurusunda bulunulan Sevan Nişanyan hakkında açılan davanın iddianamesi İstanbul 13.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin ardından bugün Sevan Nişanyan hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına açıklamada bulunan Murat Güneş, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak daha önce Peygamberimize hakaret ettiğinden dolayı Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusnda bulunmuştuk. Bugün mahkemenin ilk duruşması yapıldı. İlk duruşmada da aynı suç duyurusunda bulunduk ve bu işin takipçisi olacağımızı söyledik.” dedi. 

“Hiç kimse Peygamberimize hakaret edemez”
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yaşanan menfur olayı nefretle kınadıklarını ifade eden Güneş, “Hiç bir güç ve otorite, şahıs veya kurum, başta Peygamberimiz olmak üzere Peygamberler silsilesinin hiç bir halkasına, hiç bir semavi kitaba, fikir ve düşünce safsatasının arkasına gizlenerek dil uzatamaz, hakaret edemez. Bizler tüm semavi dinlerin Peygamberlerine, kitaplarına ve mukaddesatına yapılan saldırıların karşısındayız.” diye konuştu. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına Ekrem Gülşen, Murat Güneş, Masum Ayyıldız, M. Ali Rüzgar ve Şehmuz Nasıroğlu, hakaret filmini özgürlük olarak değerlendiren Taraf gazetesinin eski yazarı Sevan Nişanyan hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulunmuştu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir