• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Sağlık Bilimleri Fakültesinden `Rehber Hemşire` kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, fakülte dekan yardımcıları Doç. Dr. Emel Ege ve Meram Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Durduran, Hastane Başmüdürü Mustafa Sabri Ak ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Serap Selçuk katıldı. Ayrıca sağlık bilimleri fakültesi öğretim üyeleri ve hemşirelerin katılımıyla gerçekleşti. 

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gürbilek: “Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Meram Tıp Fakültesi Başhekimliğinin düzenlemiş olduğu ilk bilimsel toplantıdır. Fakültemiz YÖK tarafından hemşirelik bölümü olarak kuruldu fakat 1 yıl içinde 8 tane anabilim dalı ihdas edildi. Yeni kurulmasına rağmen güçlü bir kadromuz var. Bu bilimsel etkinlikler bundan sonrada devam edeceği kanaatindeyim. Çünkü bu tip programlar meslek sonrası eğitim gibi düşünülse de hem dini inancımız hem de milli inancımız olan temel yapımız ölünceye kadar eğitimin devam etmesidir. Bu tip çalışmalara emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. 

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ege “Sağlık bilimleri fakültesinde öğrencilerimiz için çok kaliteli eğitim alabilmeleri için gerekli tüm şartları sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize sizlerle birlikte iyi rehberlik yapmaya çalışacağız ve sonra onlar karşımıza meslektaşımız olarak çıkacaklar. Bu nedenle başhekim beye ve serap hanıma yolu bizlere açarak bizlerle birlikte yürümeleri bizim için çok anlamlı.” dedi. 

Kurs “Öğrenci Eğitiminde Hemşirenin Rolü”, “Hemşirelik uygulamalarında güncel yaklaşımlar”, “Davranış odaklı güvenlik yöntemi”,  “hemşirelik ve farmakovijilans”  “Klinikte rehber hemşirelik” ve “Kanıt temelli hemşirelik bakımının önemi” başlıklı konulardan oluştu. 

Kursa katılan hemşirelere, Katılım Belgeleri takdim edilmesi ile program sona erdi.

Kurs 24 Mart ve 7 Nisan tarihlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonunda 2 gruba daha düzenlenecektir. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir