• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Üniversite öğrencilerinden otizmli çocuklara destek eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencileri örnek bir proje ile otizmli çocuklara umut ışığı oluyor. Beden Eğitimi bölümü öğrencileri fiziksel gelişimleri normale göre biraz geride olan otizmli çocukları denge problemlerini azaltmak ve dikkat dağınıklığını aza indirmek için sosyal aktiviteler ile hayata kazandırıyor. 

BESYO öğrencileri gerçekleştirdikleri projeler ile otizmli çocukların enerjilerini spor yoluyla atmaları ve uyku problemlerinin giderilmesi için yüzme, futbol, fiziksel hareketler ile çocukların gelişimine katkı sunuyorlar. 

İlk defa bir otizmli çocuğun çalışmaları sayesinde bölgeler arası yüzme şampiyonasına katılacağını ifade eden proje gönüllüsü Ercan Kaplan, “Biz yaptığımız bu proje ile bu çocukların gelişimine katkı sağlayarak toplumdan uzak yaşamalarını engelleyeceğiz ve sosyal aktiviteler gerçekleştirebilecekleri ortamlar yaratacağız” dedi. 

Otizmli çocuklar, üniversite öğrencilerinin desteği ile saldırganlık davranışlarından uzaklaşarak, daha rahat iletişim kuruyor ve bu rahatlama sayesinde algısında hızla bir ilerleme izleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir