• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bizimde Filistinlerimiz var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Yeni İhya-Der Kadın Kolları Başkanlığı ‘Mazlum ve Mustazaflar’ konulu program düzenledi. Programda Dernek Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Polat bir konuşma yaptı.  Polat ‘Bizimde Filistinlerimiz’ diyerek Türkiye`de yaşanan zulümlere dikkat çekti. 

Kadın Kolları Başkanı Polat, Allah’ın Müslümanları mustazaf ve mazlum yarattığını belirterek, bu kavramlar üzerinde durdu. 

Mustazafı kimsenin tanımadığı, mazlumu kimsenin bilmediğini ifade eden Polat,  "Ama Allah’u Tealâ`nın yanında mazlum ve mustazaf bir topluluktur. O halde mazlum ve mustazafların yanında yer almak için yarışmak lazımdır.” Dedi. 

Mazlum ve mustazafları uzakta aramamak gerektiğini konuşmasına ekleyen Polat, “İnanın ki yanımızda mazlum ve mustazaflar çoğunluktadır.” İfadelerine yer verdi. 

Polat,Ortadoğu’nun gerçekten mazlumiyet yaşadığını, zulüm gördüğünü hatırlatarak, “Ama bizimde Filistinlerimiz var. Bizimde gerçekten mazlum halkımız var. Çok uzak değil 2009 yılında ilimizde İslami faaliyetler üzerine kurulmuş olan İhya-Der yöneticileri ve üyelerine toplamda 150 yıl olmak üzere hapisle cezalandırıldılar. İçlerinde ayağı protezli bacımız, yaşı ilerlemiş ablamız vardı. Tek suçları İslam`ı yaşamak, yaşanılması için gayret sarf etmekti. Fakir, ihtiyaç sahibi, mazlum ve mustazafları düşündükleri için kermes düzenleyip ihtiyaçlarını gidermekti. İslami faaliyetler yürüten ve insani düşündükleri için mağdur edildiler, cezaevlerine atıldılar, hicret etmek zorunda kaldılar. Şeklinde ifadelere yer verdi. 

Program yapılan duanın ardından son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir