• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
Öğrenciler tıp eğitimini tartışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan Tıp Fakülteleri Öğrenci Temsilcileri Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. 22 Mart 2014 tarihinde Türkiye’nin bütün tıp fakültelerinden gelecek olan öğrenci temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, tıp eğitimi konusunda neler yapılabileceği bu kez akademisyenler, hekimler ya da uzmanlar tarafından değil, tıp fakültesi öğrencileri tarafından tartışılacak. Öğrenciler çalıştay sonunda alınacak kararlara ilişkin bildirge yayınlayacak. 

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelecek olan tıp öğrencilerini buluşturacak olan çalıştay, tıp eğitimi ve tıp fakültelerinin geleceği konusunda öğrenciler arasında görüş alışverişinde bulunularak, ortak strateji geliştirmesi, öğrenci perspektifinden değerlendirerek tıp eğitiminin gelişmesine nasıl katkıda bulunulabileceği tartışılacak. Tıp fakülteleri arasında öğrenci temelli paylaşım ve işbirliği ortamı oluşturmaya zemin hazırlanacak.  

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan çalıştayın tıp öğrencilerinin eğitimin niteliği ile ilgili sürece dâhil edilmesi adına önemli bir adım niteliği taşıdığını ifade eden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, “Nöroloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Şerefnur Öztürk’ün de destekleri ile düzenlediğimiz çalıştayda farklı üniversitelerden gelen tıp öğrenci temsilcileri kendi fakültelerini anlatacaklar. Tıp fakültesi eğitim programlarının olumlu ve olumsuz yönlerini tartışacaklar. Ayrıca tıp fakültelerinin en fazla beğeni alan ve en fazla eleştirilen özelliklerini de değerlendirecek olan öğrenciler buradan çıkan sonuçları kendi fakültelerine taşıyarak tıp eğitimini geleceği konusunda ortak bir strateji geliştirecekler. Bu çalıştay özellikle de öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağlayacak ve geleceğin hekimlerinin vizyonlarını geliştirecek.” dedi. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir