• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Kızıltepe'deki Nevroz olaylarında bir kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –Kızıltepe Otogar Newroz Alanında yapılan kutlamalardan dönen bir grup, PKK ve Öcalan lehine slogan atarak çarşı merkezine doğru yürüdü. Grup ilçe merkezinde bulunan Urfa caddesine geldiğinde polis ekipleri ile karşılaşınca olaylar çıktı.

 

Edinilen bilgiye göre, olaylarda H.B.(16), çenesine aldığı gaz kapsülü nedeniyle alt çenesi ve bazı dişleri kırıldı. Gruptan bir kişi ise gözaltına alındı. Olaylarda yaralanan H.B.'nin sağır ve dilsiz olduğu öğrenildi.

 

Polis gruba gaz bombası, biber gazı, sis bombası  ve tazyikli su ile müdahale ederken, grup ise Polise taşlı saldırıyla karşılık verdi.

 

Kaldırımda bulunan ışıklandırma direği ve trafik levhalarını söken grup, çöp bidonları ile caddeyi trafiğe kapattı. Daha sonra cadde ortasında ateş yakan gruba polis ekipleri toma ve akreplerle  müdahale ederek ateşi söndürdü.

 

Caddeden geçen polis otobüsü grup tarafından taş yağmuruna tutuldu.

 

Çarşı merkezinin savaş alanına döndüğü olaylar arasında kalan ilçe esnafı,  işyerlerini kapatıp bölgeden uzaklaşırken, yoldan geçen halk ile öğrencilerin panik halinde sağa sola kaçıştığı görüldü.

 

Caddede park halindeki birçok aracın atılan taşlar sonucu camları kırıldı.

 

Daha sonra polisler  toma ve akrepler eşliğinde ara sokaklarda bulunan grubu kovalamaya başladı. Gurubun dağılmasıyla olaylar sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir