• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Şahin: Oylarınızı ahlaksız ve hırsızlara teslim etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim otobüsünün miting durağı Diyarbakır Eğil’di. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz ve Eğil Belediye Başkan Adayı Ali Durgunsu Eğil’de toplanan halka seslendi. 

HÜDA PAR’ın miting programı Molla Nizamettin Yaçin Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Toplanan kalabalığa 30 Mart günü yerel seçim sandığında belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve il meclis üyelerini seçeceklerini hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin, “Yani siz kardeşler idarecilerinizi seçeceksiniz. Sizi 5 yıl boyunca idarece edecek idarecileri seçeceksiniz. Dolayısıyla kardeşler idarecinizi demek, sizin hem maddeniz demek, hem de maneviyatınız demek. İdareciniz hem maddiyatınıza hem de maneviyatınıza tasarruf edecek. O yüzden idarecinizi seçerken 5 yıl boyunca bunu göze alarak seçin. Nasıl ki işyerimizin kasasını hırsız birine teslim etmiyorsak, oylarımızı da ahlaksız ve hırsızlara teslim etmeyelim. Bizlerin belediye başkanlarını, idarecilerimizi seçerken ahlaklı mı değil mi; hırsız mı değil mi bakmamız lazımdır. Ailesine ve kabilesine değil, şahsına bakalım. İdarecinizi seçerken dikkat edin. İdareciniz demek sizin her şeyiniz demek” diye konuştu. 

“Sizi sömürenlere oylarınızı vermeyin”
Cumhuriyet dönemi yaşanılan zulümlere dikkat çeken Şahin, “Cumhuriyet döneminden bugüne başımıza gelen dinsiz, müfsit idareciler, toplumun üzerinde öyle tasarrufta bulundular ki toplumu köleleştirdiler. İnancını ve dinini elinden aldılar. Bu halk bu zulmü yaşadı. Yani hem maddesi hem de dini elinden alınmış bir zulmü yaşadı. Siz idarecinizi seçerken dikkat etmek zorundasınız. 5 yıl boyunca idareci ya toplumun ıslahı olur ya da ifsadı olur. Sizin yetki verdiğiniz şahıs belediye malı halkın malı üzerinde tasarrufta bulunurken kendi çevresine peşkeş çekerse siz sorumlu olursunuz. Bazı yerlerde idareciler fakirin cebine 3-5 kuruş sıkıştırıp oy satın almaya çalışıyor. Bir belediye başkanının aylık maaşı 4 bin liradır. Ama bazen öyle paralar dağıtıyorlar ki 10-20 yıl belediye başkanlığı yapsa maaşıyla karşılayamayacak. Alacağı paradan fazla para dağıtıyorsa niçin dağıtıyor? Sizler bir kere oyunuzu satmayın. Sizin fakirliğinizi sömürenler sizi fakirleştirenler. Hem fakirleştiren hem de fakirliğinizi kullananlardır. Bu kadar para dağıtıyorsa zaten bu adam ben çalmak için geliyorum, diyor. ‘Ben gelirsem o koltuk üzerinden 100 binleri götüreceğim’ diyor aslında” diye belirtti.

“Referansımız İslam’dır”
Diğer partilerden çok farklı bir parti olduklarını vurgulayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz ise, “Bizler Hür Dava Partisi olarak yola çıktığımızda farklılığımızı ortaya koymak istedik. Bu yüzden hiçbir partinin programında belirtmediği referansımız İslam’dır dedik. Halkımız Müslümandır, toplumumuz Müslümandır. Bunu parti programımıza koyduk. Bu ülkede sadece Türklerin olmadığını Kürt, Zaza ve Arapların da olduğunu söyledik. Bu yüzden dedik ki diğer dillere de özgürlük tanınsın. Hür Dava inançlı kadrolarıyla yola çıktı” diye ifade etti.

“Oy sorumluluk ve mesuliyettir”
Oy kullanmanın bir sorumluluk olduğunu ifade eden Yılmaz, “Sizlere sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyorum. Oy sorumluluk ve mesuliyettir. Oy verdiğiniz insan sizin oyunuzla ahlaksızlık yaparsa, malınızı çalıp çırparsa veya hayırlı güzel işler yaparsa siz de ondan istifade edip şerrine veya hayrına ortak olursunuz. Bu bilinçle elinizi vicdanınıza koyun ve kim dürüst ve adaletle yönetecek ise ona karar verin ve oyunuzu kullanın” ifadelerine yer verdi. 

“Bizler seçimden seçime kapı çalanlar olmayacağız”
“Malumunuzdur artık bu meydanlarda bir seda var” diyen Hür Dava Partisi Eğil Belediye Başkanı Adayı Ali Durgunsu, “Bu seda Hür Dava’nın sedasıdır. Hür insanların bu siyaset sahnesine Allah için ve kendi halkları için çıkma zamanıdır. Hak ve hakikatin güneşi Elhamdülillah bu topraklara doğmuştur. Hür Dava Partisi ev ev, köy köy,  mezra mezra,  dolaşarak kendi program ve misyonunu anlatıyor. Her yerde konuşulan ve umutla beklenilen bir partidir artık. 3 aydır partimizin açılışını yaptık. Eğilliler biliyorlar ki onların kalplerine girdik. Onlar bize şunu dediler. Sizler de diğer partiler gibi seçimden seçime bize uğrayan partiler olmayın. Bizler parti olmadan da bu meydanlarda yer ardık. Peygamber sevdasını yaymak için bu meydanlardaydık. Bizler seçimden seçime kapınızı çalan insanlar olmayacağız. Biz partiyi kapınızı çalmak için vesile yaptık. Bu parti o yüce davamıza hizmet için kurulmuş bir araçtır. Bu dava öyle bir davadır ki peygamberlerin davasıdır. Bu dava Halife olarak yaratılan ilk insan Hz. Âdem ve Hz. Nebi Zülküf’ün davasıdır. Bu dava Allah’ın izniyle gümbür gümbür her geçen gün çoğalarak büyüyecektir. Bu dava kabile davası değildir. Çıkar davası değildir. Kimse bizi diğer partilerle karşılaştırmasın. Biz parti davası değiliz, herkes böyle bilsin. Biz particilik yapmıyoruz. Bizim halkımızın Hür Dava’ya ihtiyacı vardır. Bundan sonra hür adamlarla biz bu yola koyulduk. Bizler nefsimizin, çıkarlarımızın kurbanı değiliz” diye konuştu. 

“Peygamberler gibi ihya etmeye geliyoruz”
Toplumun menfaatlerini, parti menfaatlerinin üstünde tutacaklarını belirten Durgunsu, “Bu topluma yapılacak en büyük hizmet de toplumun maneviyatına hizmet etmektir. İnsana zaten hizmet edilmedi; hor görüldü, insanlar mazlum duruma düşürüldü. Allah’ın izniyle o manevi inşayı bizler Eğil’de daha fazla yapacağız. Diyarbakır denilince akla Peygamber ve sahabeler şehri geliyor. Bu yüzden Peygamberlerine daha fazla sahip çıkması gerekenler Eğillilerdir. Çünkü onlar bizim hemşerilerimizdir. Çünkü peygamberler sadece bir yerde zikir yapan insanlar değildirler. Onlar toplumun içine girip toplumu ihya eden insanlardır. Sakın ola ki kabilesel meselelerle olaylara bakmayalım. Bu toplumun sevgiye, kardeşliği, adalete, ihtiyacı vardır. Bu toplum yalan ve boş menfaatlerden bıkmıştır. Onları kalkındıracak, ellerinden tutacak bir topluluğa ihtiyacı vardır. Bizler Hür Dava Partisi olarak şunu diyoruz; bizler kazansak da kazanmasak da tüm toplumu tekrar dolaşacağız. Çocuklarımız İslami bir ahlak ile büyüsünler diye yolacak çıktık. Bizler sırf ailelerimiz çocuklarına sahip çıksın diye bu yola çıktık. Burada Şehid olan bu caminin imamı Molla Ali Elbahadır kardeşimiz şahid değil mi? Hizmet sadece seçimden seçime yapılan yatırımlar değildir. Bu halkın hizmete, manevi hizmete ellerinden tutulmaya ihtiyacı vardır. İnsana yatırım yapmaya, insanlığa değer vermeye ihtiyacı vardır. Bizler hizmetin ne olduğunu bilen insanlarız. Yol su zaruri ihtiyaçlardır. Bunlar zaten olmalıdır. Hizmet; fazladan gençlerin ellerinden tutarak onları eğitecek yerler oluşturmak, insanların manevi değerlerine hizmet etmek, insanlara kütüphaneler açmaktır” dedi. 

Program sonrası HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Said Şahin Eğil esnafıyla tokalaşıp onları selamladı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir