• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Orman Bölge Müdürlüğünden eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen “Gençleştirme, Rehabilitasyon ve Silvikültürel Bakımlar” konulu eğitim, Bölge Müdürlüğüne bağlı  8 Orman İşletme Müdürlüğünün katılımcıları ile Tarsus,  Silifke,  Bozyazı ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüklerinde gerçekleştirilerek 12 Mart 2014 tarihinde tamamlandı. 

Eğitime işletme müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, ATM şefleri, silvikültürel çalışmalarda görevli orman muhafaza memurları ile İşletme Müdürlüğü personeli işçiler ve bu işlerde çalışan köylülerden oluşan toplam 198 kişi katıldı. 

Silvikültürel faaliyetler ormancılığımızın esasını oluşturan çalışmalar olduğundan eğitimde konularına göre; çalışmaların tekniği, takvimi ve ormanlarımızı optimal kuruluşa ulaştırarak geleceğe taşıyacak tedbirler, detaylı olarak anlatıldı ve aktarıldı. Eğitim katılımcı bir anlayışla yapılmış olup, eğitime herkesin katılımı sağlanmış böylece uygulamada Bölge Müdürlüğü olarak birlik ve beraberliğin sağlanması amaçlanmıştır.      

Eğitim konuları arazide uygulamalı olarak Bölge Müdür Yardımcısı Salim Karabulut, Silvikültür Şube Müdürü Mustafa Yalçın ve Silvikültür Şube Müdürlüğü Mühendisi Ali Kaya tarafından anlatıldı.  (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir