• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köyün 650 metre yer altı telefon kablosu çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

MUŞ-Hırsızlar 650 metre uzunluğundaki yeraltı telefon kablosunu çaldı. Ziyaret köyünün kırsalında gece yarısı tarlayı kazarak Traktörle kabloları çekip çıkaran hırsızlar, kabloları aldıktan sonra ortadan kayboldukları ileri sürüldü.

 

Sabah saat 08.00 civarlarında köyden Yaygın Beldesine gittiği esnada yerin kazıldığını ve telefon kablolarının yerinden çıkarıldığını fark ettiğini ileri süren köy Muhtarı Hüseyin Sevinç, bunun ilk olay olmadığını, daha önce aynı şekilde hırsızlık olayının yaşandığını söyledi.

 

Telefon kablolarının çalındığını fark ettikten sonra jandarmayı aradığını kaydeden Sevinç, “Yaygın’a geçerken çamur izlerini gördüm. İyice baktığımda telefon hatlarında bir hasarın olduğunu fark ettim. Daha sonra jandarmayı çağırdım. Jandarma ve olay inceleme ekibi geldi. Traktör izlerini takip ettiler. yaklaşık 650 metre telefon kablolarımızın çalındığını tespit ettik. Jandarmayla beraber traktörün izlerini takip ettik ve izlerin köyümüzün dışına kadar gittiğini gördük’’ dedi.

 

Kabloların 3 ayrı yerden kesilerek çıkarıldığını belirten Sevinç; “Şuan köyün okulu, sağlık ocağı, Muhtarlık ve köyde yaklaşık 60 telefon ve internet abonemiz mağdur oldular. Bunların mağduriyetinin giderilmesini, bu hırsızların yakalanmasını ve gereken cezanın verilmesini istiyorum. Bundan sonra burada böyle şeylerin olmamasını temenni ediyorum. Buradan Valiliğe ve yetkililere sesleniyorum. Muş sadece Ziyaret köyünden ibaret değildir. Tüm köy girişlerine, camilere okullara, sağlık ocaklarına, kamera sistemleri  Mobese yerleştirelim. Bu şekilde hırsızlık yapanları yakalayalım ki bu sıkıntıları başka komşularımız yaşamasın’’ ifadelerini kullandı.

 

Yaklaşık 2 yıl önce aynı sıkıntıların yaşandığını,  bir yıl boyunca mağdur kaldıklarını belirten Sevinç,  “Telekom’a müracaatımızı yaptık ve yakınımızdaki petrol istasyonuna güvenlik santrali kurduk. Buraya yaklaşık 6 ay önce yeni bir hat yaptık. Özel hattımızı tahrip ettiler.  Maalesef aynı şey yine yaşandı ve onlara hakkımızı da helal etmiyoruz.’’ dedi.

 

Daha önce yaşanan hırsızlık olayının faillerinin  yakalanmadığı için yine aynı olayın yaşandığını kaydeden Sevinç, bunun için bir önlemin alınmaması halinde,  hayvanlarının bile çalınmasından endişe ettiklerini söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir