• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Bakan Yılmaz, Solhan'da bir dizi açılış yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bir dizi açılış için  geldiği Solhan'da ilk olarak ilçede bulunan Kültür Merkezi ve Kız Öğrenci Yurdu açılışını yaptı.

 

Açılışa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Milletvekili  Eşref Taş,  Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun , İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Ak Parti Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz  Solhan Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün güzel bir Kültür Merkezinin açılışını hep birlik gerçekleştiriyoruz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, bu güzel esere katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Solhan, güzel hasletleri olan bir ilçemiz, manevi değerleri güçlü olan bir ilçemiz ve her zaman yanımızda olan ilçemizdir. Biz  de elimizden gelen imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak Solhan'a layık olmaya çalıştık.  Solhan'a hizmet etmeye gayret ettik. Bu gün Solhan, çok şükür farklı bir hale geldi. Bingöl'den gelirken artık duble yollardan geliyoruz. Allah'ın izniyle sıcak asfaltı bu sene yatırım programına aldık.” dedi.

 

Bakan Yılmaz, Kültür Merkezinin açılışından sonra Kız Öğrenci Yurdunun açılışına geçti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan kız yurdunun açılışında, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Bakan Cevdet Yılmazı ‘İmam Hatipliyim’ şiiri ile karşıladılar. Karşılamadan sonra açılış dualar eşliğinde gerçekleşti.

 

Kız Öğrenci Yurdu yemekhanesinde verilen yemekten sonra Bakan Yılmaz, Solhan Yatılı Bölge Orta Okulunu ziyaret etti ve öğrencilerle kısa bir sohbet etti. Yeni  yapılan Metem okuluna gidildi. Yapılan okul binaları  hakkında bilgi aldı ve pansiyonda inceleme yaptı. Daha sonra Solhan Kaymakamlığıı Anadolu Lisesi Yurdunun yapılmasıyla beraber, okulun isminin tercih olarak yükseliş olacağını dile getirerek, yeni bir eğittim binasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi . [Behçet Aslan- İLKHA]

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir