• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ceylanpınar Ensar Der: `Halepçe hala yaşanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Halepçe katliamının yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Ceylanpınar Ensar Der, Halepçe de yaşanan katliamların bugün de dünyanın çeşitli yerlerinde yaşandığını dile getirdi.

16 Mart 1988’de yaşanan Halepçe Katliamı nedeniyle açıklama yapan Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ENSAR DER) Başkanı M. Salih Başkurt “Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen 20. yüzyılda tüm insani değerlere karşı geliştirilen en korkunç vahşetin, bugün 26’ncı yıldönümünü yaşıyoruz. 16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde savunmasız Müslüman halkına, kimyasal ve  siyanür gazlarından oluşan bombalar yağdırıldı. Bu saldırı sonucunda çocuk, yaşlı, genç demeden 5 bin insan hayatını kaybetti. Yapılan bu saldırı ile insanlık bir kez daha ayaklar altına alındı.

Halepçe soykırımı insanlık tarihine düşen kara bir sayfadır. Aradan yüz yıllar geçse de Halepçe’de işlenen soykırımın unutulması ve bu soykırımı gerçekleştirenlerin ve onları destekleyenlerin, ayrıca bu trajediye sessiz kalanların insanlık vicdanında af edilmesi mümkün değildir.” dedi.

Diktatörler tarafından dün Halepçe’de yaşatılan zulümlerin bugün dünyanın her tarafında mazlum insanlara yapıldığını vurgulayan Başkurt, “Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da ve daha birçok ümmet coğrafyasında, zulümlerin ardı arkası kesilmemiş, insanlar sindirilmek için her türlü baskı ve zulümler yapılmaya devam edilmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

(Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir