• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Vatandaş,`HÜDA PAR  bölgenin  kurtuluş ümidi olacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nın da Mustazaflar Haftası nedeni ile düzenlenen `Şeyh Said Kıyamından Roboski`ye Mazlum Müslüman Kürtler` konulu miting sonrası İlke Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan halk, Hür Dava Partisi’nin mazlum ve mustazaf halkın temsilcisi olacağını belirtti.

Hür Dava Partisi’nin Mustazaflar Haftası nedeni ile düzenlediği ve halkın yoğun olarak katıldığı `Şeyh Said Kıyamından Roboski`ye Mazlum Müslüman Kürtler` konulu miting İstasyon Meydan’ında yapıldı.

Miting sonrası dağılan İLKHA muhabirlerinin yönelttiği sorularını yanıtlayan vatandaşlar,   Hür Dava Partisi hakkındaki düşünce ve beklentilerini, nasıl bir belediye başkanı istediklerini ve Halepçe katliamı   ile ilgili  görüş ve  düşüncelerini paylaştılar.

“HÜDA PAR bu bölgenin ve tüm coğrafyanın kurtuluş ümidi olacaktır”

Hür Dava Partisi’nin mazlum ve mustazaf halkın temsilcisi olacağını düşündüğünü söyleyen Uğur Aksoy, “30 Marta halkın HÜDA PAR’a olan teveccühü daha da artacaktır” diye konuştu.

Hür Dava Partisi’nin İslami bir parti olduğunu aktaran Adnan Dinç, “Tüm Müslüman kardeşlerimden temennim ve isteğim Allah için İslam’ı referans alan bu partiye oy vermeleridir.” dedi.

“Rabbim böyle İslami bir partiyi bizlere nasip ettiği için Rabbime sonsuz şükürler olsun” diyen Mahfuz Aktekin, Hür  Dava Partisi’nin, İslam’ın partisi olacağını temenni ediyorum. İnşallah Kürdistan’ın ve tüm İslam Alemi’nin temsilcisi olacak. Ve inşallah bu parti sayesinde bir nebze de olsa yaşantımız, hayatımız İslam’ın emrettiği şekilde olacak.” dedi.

Gıyaseddin Uyar, “Hür Dava Partisi coğrafyamızdaki siyasi boşluğu inanç, kimlik ve hizmet gibi ana konularda birleştirici olarak dolduran bir unsurdur. Başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm Türkiye halklarına hayırlı uğurlu olsun. Bir ihtiyaçtı bu ihtiyacımız da giderilmiş oldu.” Şeklindeki düşüncelerini dile getirdi.  

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Hür Dava Partisi bu milletin bağrından çıkmış, bu coğrafyadan çıkmış, milletimizin göz bebeği olan bir partidir. Halkımıza huzuru, barışı ve refahı getirecek bir kadroyla geliyor. Bu anlamda HÜDA PAR’dan çok umutluyuz. HÜDA PAR, bu bölgenin ve tüm coğrafyanın kurtuluş ümidi olacaktır.” dedi.

Hüsametin Şenol’da, “Hür Dava Partisi’ni çok seviyorum İslami bir davadır. İnşallah bu davayı ileriye götürecek. İnşallah başarılı olacaktır” diye belirtti.

“HÜDA PAR, hak ve adalet için mücadele edecektir”

HÜDA PAR’dan beklentilerini dile getiren Recep Dakak, “HÜDA PAR İnşallah hak ve adalet için mücadele edecektir. Rüşvet ve haksızlıklara karşı elinden gelen mücadeleyi verecektir.” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen diğer bir vatandaş ise beklentilerini şöyle sıraladı, “HÜDA PAR, yüz yıla yakındır Kemalist düzenin baskı ve zulümlerine maruz kalmış Kürt halkının mazlumiyetini ve gasp edilmiş haklarını dile getirecek. Siyasi bir dil ve siyasi bir mücadelenin yürütülmesi  önemlidir. Türkiye’deki Müslümanların ortak penceresi olmasını bekliyoruz.” diye belirtti.

Nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz sorusuna ise vatandaşlar, temiz ahlaklı ve haramı-helali bilen bir başkan istediklerini dile getirdiler.

Halepçe katliamı hakkında sorulan soruya ise vatandaşlar,  Allah’ın mustazaflarla beraber olması temennisinde bulundular. 

(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir