• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
"16 Mart 1988, kara bir tarihtir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  Beşiri Hizmet Der Başkanı Adnan Önder, 16 Mart 1988’de yaşanan Halepçe Katliamı nedeniyle açıklama yaptı.

 

Önder, yaptığı açıklamada, Halepçe katliamının dünya tarihine bir kara leke olarak geçtiğini belirterek, “Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen 20. yüzyılda tüm insani değerlere karşı geliştirilen en korkunç vahşetinin bugün 26’ncı yıldönümünü yaşıyoruz. 16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde savunmasız, sahipsiz Müslüman Kürt halkına, kimyasal, siyanür gazlardan oluşan bombalar yağdırıldı. Bu saldırı sonucunda çocuk, yaşlı, genç demeden 6 binin üzerinde müslüman Kürt vatandaşımız hayatını kaybetti. Yapılan bu saldırı ile insanlık bir kez daha ayaklar altına alındı. Dünyada bir kez daha insanlık suçu işlendi.” dedi.

 

16 Mart 1988 tarihinin kara bir tarih olduğunu ifade eden Önder, “Bugün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 20. Yüzyılda tüm insani ve İslami değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 26’ncı yıldönümüdür. 16 Mart 1988 günü, Halepçe’nin kimyasal gazlarla saldırıya uğradığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği kara bir tarihtir. Bu saldırı sonucunda çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6.357 kişi zehirlenerek ya da yanarak katledilmiş, 14.765 kişi ağır yaralanmıştır. Günümüze kadar 43.753 kişi şehit düşmüş,  61.200 kişi sakat kalmıştır. İnsanlığın gördüğü en büyük soykırımlardan biri olan bu vahşete uluslararası kurum ve kuruluşlar sessiz kalarak insanlık vicdanında  sağır, kör ve dilsiz olduklarını ve bu vahşete sessiz kalmakla suça ortak olduklarını ispatlamışlardır.” ifadelerini kullandı.

 

Zalim diktatörler tarafından dün Halepçe’de yaşatılan zulümlerin bugün dünyanın her tarafında mazlum insanlara yapıldığını vurgulayan Önder, “Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da ve daha birçok ümmet coğrafyasında zulümlerin ardı arkası kesilmemiş insanlar sindirilmek için her türlü baskı ve zulümler yapılmaya devam edilmiştir. Daha iki gün önce gece yarısı Gazze’ye bir ton ağırlığında bombalar atılarak insanlık suçu işlenmeye devam edilmiştir.”diye konuştu.(Kenan Önder -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir