• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Eğitim Bir Sen Halepçe`yi andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği, Halepçe  katliamının 26. yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Seyitler Mahallesi’nde bulunan Eğitim Bir-Sen Temsilciliğinde yapılan basın açıklamasını Abdulkadir Altay okudu.

26 yıl önce, 16 Mart 1988’de Halepçe’de yaşayan Müslüman Kürt  Müslüman Kürt halkının üzerine atılan kimyasal  gazlarla 5 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Altay, “Dünya tarihine kara bir leke olarak giren bu katliamda vefat eden kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. ”dedi.

Halepçe mazlumiyetin sembolüdür

Halepçe’nin  mazlumiyetin sembolü olduğunu söyleyen Altay  “Halepçe’de katledilenler sadece yaşlılar, kadınlar ve çocuklar değil, Katledilen tüm insani değerler ile birlikte, canlı hayatın tümüdür. Dün Halepçe bugün Halep. Bugün, Halepçe katliamını yapan Saddam ve adamları yok, ama başta Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde hala kan akmaya devam etmektedir. Bu durum toplu katliam, savaş gibi insanlık suçlarının bir ülkeye, bir diktatöre ya da bir döneme has olmadığını göstermektedir. Bu katliamları yapanların yanında, katliama seyirci kalan, silahları bu zalimlere verenler de suçludur. Küfür devam etse de zulümüm devam etmeyeceğini Saddam ve Kaddafi gibi zorbaların, uğradıkları akıbetlerinden bellidir. Suriye’de ki Eset, Mısır’daki Sisi, Filistin’deki  Yahudi zorbaların sonunun çok yakın olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

İnsanlık yeni acılar yaşamasın

Eğitim Bir-Sen olarak; savaşa, katliamlara, baskı ve zulme hep karşı olduklarının altını çizen Altay, Bundan sonra da karşı olmaya devam edeceklerini belirterek “Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumdan yana olacağız. Bu katliamlarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara şifa, sabır ve mücadelelerinde zafer diliyoruz. Artık Halepçe, Halep, İdlip, Ruanda, Hiroşima, Roboski, Dersim, Srebrenitsa, Myanmar, Hocalı, Sabra ve Şatilla katliamları olmasın! İnsanlık yeni acılar yaşamasın.” şeklinde konuştu.

(Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir