• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Rize`de bir İlk; Toplu kitap okuma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE- Yeni Şehir Stadyum’unda gerçekleştirmeyi planladıkları kitap okuma etkinliği olumsuz hava nedeni ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversite’sinin kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Başlama programına az bir süre kaldığı etkinliğe merkez ve çevre ilçelerde bulunan okullarda okuyan öğrenciler, belirlenen saatte servislerle spor salonuna geldiler. Salonda yer bulamayanlar ise yerlerde oturdular. Bazı siyasi parti başkanlarının da katıldığı etkinlik saat 13:30’da başladı.

Programla ilgili İl Öğrenci Meclis Başkanı Doğukan Yurdakul konuşma yaptı.

İlk amaçlarına vardıklarını söyleyen Yurdakul “Amacımız Rize’de bir ilke imza atıp, insanların kitaplara olan ilgisini arttırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmaktı. Şuan burada oluşan tablo amacımıza yavaş yavaş ulaştığımızı gösteriyor. Tezahüratlarla şenlenen tribünleri monoton havadan kurtaracak ve bütün öğrencileri kaynaştıracak bu projenin kitap okuma seviyesini en iyi şekilde anlatacağına eminim. Umarım bu etkinlik çığ gibi büyür,  yeni illerde yeni etkinlikler doğurur ve kitap sevgisi kültürümüzün bir parçası haline gelir.” dedi.

Etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren   öğrenciler  memnuniyetlerini ifade ettiler;

Yusuf Aksoyoğlu adlı öğrenci,  “Böyle bir etkinlik belli bir bölgede değil de, Türkiye’nin her yerinde yapılmalı.”dedi. 

Masum Özdemir  ise  “Etkinlik güzel oldu ama bu etkinlik statta  olsaydı daha güzel geçeceğine eminim.”dedi.

Toplu kitap okuma etkinliği  bir saat sürdü. (İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir