• DOLAR 32.569
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2433.265
  • ...
Silvan`da Hafızlık ve Ezan okuma yarışması düzenlendi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- yarışma bu sene Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Silvan Müftüsü Hüseyin Elçi ve okul müdürleri katıldı. 

Yarışmaya Ergani, Bismil, Çınar, Kayapınar, Bağlar, Çermik ve  Çüngüş ilçelerindeki İmam Hatip Liselerinden  öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Silvan ilçe Müftüsü Hüseyin Elçi konuşmasıyla devam etti.

Müftü  Elçi yaptığı konuşmada, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı  öğrenen ve öğretendir” Hadisine binaen toplumun kurtuluşu Allah’u Teâlâ’nın bizlere göndermiş olduğu bu mukaddes kitaba sahip çıkma ve onun izinde yürümektir” dedi.

Elçi, konuşmasının devamında mukaddes kitabımızı ezberleyenlerin  Rabbimizin katındaki değerleri farklıdır, onlar ailesinden 40 kişiye şefaat edebilmektedirler ifadelerini kullandı.

Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan  Erboğa ise programda yaptığı konuşmada, Silvan’da 2005-2006 eğitim Öğretim yılında Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde yeni açılan İmam Hatip Lisesi,YİBO’nu eski prefabrik binalarında da devam etti. 2013–2014 eğitim yılında ise 16 derslik yeni binası ile hizmete başlayan okul’un 100 dönümü Eğitim kampüsüne ayrıldığını bu alanın içerisinde Kız İmam Hatip lisesinin yapılması için 3 Aralık 2013 tahinde İl Milli eğitim müdürünün ’de imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığı Emlak işlerine gönderildiğini belirtti.

Okullar arası yapılan Ezan yarışmasında Birinciliği Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesinden Şihap Aslan, İkinciliği Silvan İmam Hatip Lisesinden Mansur Tayık ve üçüncülüğü de Çınar İmam Hatip Lisesinden M.Aziz Yüksel aldı.

Hafızlık yarışmasında da Diyarbakır merkezden Mustafa Eşrik birinci oldu.
Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir