• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Çermik HÜDA PAR seçim bürosu açılışı miting havasında geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır- Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Çermik ilçesinin seçim bürosu, halkın miting havasında katılımı ile, tekbir ve salâvatlar eşliğinde hizmete açıldı.

Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR) Diyarbakır Çermik ilçesi seçim bürosunun açılışı, parti sözcüsü ve genel başkan yardımcısı Sait Şahin, Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır merkez ilçe başkan adayları ile Ergani, Lice ve Çüngüş HÜDA PAR ilçe başkanları ve halkın  yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Seçim çalışmaları kapsamında şehir şehir gezen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin’in  bu seferki adresi Diyarbakır’ın Çermik ilçesi oldu. Partisinin seçim bürosu  açılışına katılan Şahin, burada halka hitap etti. 

Program Ramazan Büyükbayram Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

“Desteklerinizle hayırlı olan idarecileri başa getirin’’
Partisinin seçim bürosu açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, 30 Mart’ta seçilecek olan yerel yöneticilerinin hayırlılardan olması dileklerini dile getirerek, “30 Mart’ta Belediye Başkanınızı Belediye Meclis Üyelerinizi İl Genel Meclis Üyelerinizi ve büyük şehir kapsamında olduğunuz için,  Büyükşehir Belediye Başkanınızı seçeceksiniz. Yani yerel yönetim idarecilerini seçeceksiniz, çermik başta olmak üzere, seçeceğiniz idarecileri Allah inşallah hayırlardan olmasını nasip etsin ve inşallah sizlerde desteklerinizle hayırlı idarecileri yönetici makamlara getirirsiniz. Değerli kardeşler ben şahsen çermiğin belediye başkanlığında Ebubekir Hocamı görmek istiyorum. Ve inanıyorum ki şu kalabalıkta maşallah, inşallah onu belediye başkanlığına getirecek çünkü o bu makama layıktır inşallah size hizmet edecek insandır. Kendisini yakından tanıyorum. Kendisi emekli bir öğretmendir. Yüzlerce tertemiz öğrenciler yetiştirmiştir. Sivil toplum kuruluşlarında beraber derneklerde Allah, a hamdolsun çok güzel hizmetler yaptık. Yani dernek çalışmaları döneminde bu topluma hizmet etmeye çalışan biriydi.’’ ifadelerini kullandı. 

“Yıllardır faklı araçlar kullanarak bu topluma hizmet ediyoruz’’
Yıllardan  beri çeşitli araçlarla bu topluma hizmet ettiklerini söyleyen Şahin, “Bize diyorlar ki ‘Siz yenisiniz yeni bir partisiniz.’ Evet, biz yeni partiyiz ama, biz 30-40 yıldır bu topluma hizmet etmek için farklı araçlar kullanarak bu toplum için mücadele ediyoruz. Bu toplumun gençleri için mücadele ediyoruz. Bu toplumun fakirleri ve yetimleri için mücadele ediyoruz, bu toplumun mazlumları için mücadele ediyoruz. Bu toplumun maneviyatı için 30 yıldır mücadele ediyoruz. Ve biz 30 yıldır zalime karşı durmak için mücadele ediyoruz, zulmü ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz.30 yıldır bu gençleri iman üzerine Kur’an üzerine ahlak üzerine yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Ve bunun için bedeller ödedik. Ebubekir hocamda bedel ödedi. Bedeller ödeyerek buraya geldi.” açıklamalarında bulundu.

“Partiyi, adaleti tesis etmek için kullanacağız’’
Parti’yi bir araç olarak kullanacaklarına değinen Şahin, “Bizde parti bir araçtır biz bu partiyi de diğer araçlar gibi hizmet için kullanacağız. Ve yukarıda belirttiğim değerler için kullanacağız. Dün farklı bir araç kullandık, bu toplum için hizmet ettik. Bugün ise partiyi aracını kullanmak istiyoruz. Çünkü parti aracı daha güçlü bir araçtır. Parti aracı hizmette adalette tesis etmede çok daha güçlü bir araçtır. Bunun için siyasete girdik siyasetimizin merkezine insanı aldık, Bizler insanı merkeze koyan bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. Çünkü Allah yarattıkları içerisinde insanı hayatın merkezine koydu, Her şeyi insan için yarattı. Dünyayı, güneşi, bitki ve hayvanları insanların hizmetine sundu. Biz de bundan yola çıkarak insanı merkeze aldık. Cenab-ı Allah buyuruyor; ‘Biz insanı şerefli yarattık, değerli yarattık.’ bu coğrafyanın insanları çok zulüm gördü. Bu halk çok mazlum bir halktır. İnsanlık değerinden uzaklaştırılan bir halktır. Yıllar boyunca başımıza geçen idareciler bu halkın hakkını gasp etti. Elinden değerlerini aldı, Onu mazlumlaştırarak ikinci üçüncü sınıf insan konumuna düşürdü kendilerini ise birinci sınıf konumuna getirdi. Azgın azınlık bir zümre bütün ülkenin zenginliklerini sömürdü yıllarca. Kendilerini efendi olarak diğer insanları ise köle olarak gördüler. Ve her zaman zannettiler ki ve öyle düşünüp öyle inandılar devlet bizimdir biz devletin sahibiyiz. Bir köylünün, sırdan insanların o makamlara göz dikmesini orada hak aramasını köylüye ve sıradan insana çok gördüler. Onlar efendiydi biz köleydik, onlar şehrin sahipleri bizler onların hizmetkârlarıydık, HÜDA PAR olarak bu anlayışı yele bir edeceğiz. Hür Dava Partisi olarak her insana birinci sınıf insan muamelesi yapacağız. Köylüsüyle, şehirlisiyle, fakiriyle, zenginiyle, her insan eşittir. Her insan, insan hakları insan değeri görmeye haklarının iade edilmesine layıktır. Ve her insanın idare makamında hakkı vardır.” sözlerine yer verdi. 

“Hür dava kadrosu İslam ve Kur’an’ı referans almıştır”
Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, seçim bürosunun  açılışına katılanlar selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Bugün burada partimizin seçim bürosunu açılışı için bulunuyoruz. Ama maşallah büro açılışımdan çıktı, bir miting kalabalığında ve havasında geçiyor. Allah hepinizin hayrını kabul etsin. Hür Dava Partisi diğer partilerden farklıdır. HÜDA PAR adayları da diğer adaylardan farklıdır. Bu ülkede birçok işleri başardık. Partimizin kuruluşu ile birçok tabloyu yırttık. Parti programımızı halkımızın talebi doğrultusunda yaptık. Bizler İslam’ı referans alan parti programımızla tavrımızı ortaya koyduk. Bugüne kadar hiçbir parti ve siyasi yapı, referansımız İslam’dır dememiştir diyememiştir. Hür Dava Partisinin hür adamları, hür fertleri, hür insanları bunu her yerde söylüyor. Adaylarımızın tümü referansını İslam ve Ku’ran’dan alan insanlardır. Sizin isteğinizle yola çıkmıştır şehirlerimizi imar edecek olan, toplumumuzu  ve neslimizi ıslah edecek kadro ile yola çıkmış bulunuyoruz. İlçemizin her şeyden önce dürüst adaylara ihtiyacı vardır. Sizin gibi düşünen ve sizin gibi yaşayan sizin gibi ibadet eden sizin içinizden çıkan sizden biriniz olan insanlara ihtiyacı var. Bu güne kadar iktidarın kendi yanlarında bir avuç insanın el değiştirmesi sonucu oluşan bu düzene bu çarka çomak  sokacak olan bunu değiştirecek olan sizin içinizden çıkan, evlatlarınız olan adaylarla geliyoruz.” dedi. 

“Çermik’e güzellikler getireceğiz”
Programda HÜDA PAR Çermik Belediye Başkan Adayı Ebubekir Akkılıç, halkı selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, 6 aydan beri seçim çalışmalarında bulunduklarını belirterek, “Seçim çalışmaları yaparken bizim görmediğimiz duymadığımız fakat sizin bildiğiniz şikâyetleri dinleyip gördük. Ve ona binaen projeler ürettik. Gittiğimiz her evde güler yüzle karşılanıp, ummadığımız teveccühle karşılandık. Dinlediklerimiz insanlar şunu söylüyorlar. Önceki partililer bizleri sadece seçimden seçime hatırlayıp soruyorlar. Seçime bir ay kala hizmet eden partileri bir bir denediklerini söylüyorlar. Birilerinden hizmet görmediklerinden ötürü diğer bir partiyi başa getirdiklerini ancak hepsinin birbirinden farksız olduklarından dolayı oy ver meme kararında olduklarını gördük. Çermik’te dört dönemden beri kimse hizmet edeceğiz diye gelmiyor. Ne diyorlar bu başkanı indirelim de ne olursa olsun diyorlar. Sonra yeni gelen başkanların diğerleri gibi hizmet yapmak gibi bir dertleri yok. yeni gelen eskiyi aratıyor. Pişmanlık artık fayda vermiyor. Dolayısıyla aynı oyunlar tekrar ediyor. Bunu görüyorsunuz. Hizmetten eksik kalıyoruz. Biz vicdanlara sesleniyoruz. İnşallah başa geldiğimizde farkımızı göreceksiniz. İnsanımız bu güzellikleri gördükten sonra bir daha ki dönemlerde seçime bile gerek kalmayacaktır. Bir evin temiz ve tertipli oluşu o evin kapısının önündeki temiz oluşuna bağlıdır. Çermik’in dört bir yanında, giriş-çıkışlarda toz-toprakların, çer-çöpün ve kâğıtların uçuştuklarını görüyorsunuz. Bu son ayda hizmet yarışı başladı görüyorsunuz. Peki, beş sene önce hizmet neredeydi. Demek ki bunların niyeti seçimin son bir ayında hizmet yapmak, seçimden sonra ise beklemek, oturmak ve durmaktır.” dedi. 

“Kaplıcamız bakımsızlıktan atıl duruma gelmiş”
Kaplıcalarda yaşanan olumsuzluklardan yetkililerin de duyarsız kaldıklarını belirten Akkılıç, “Çermik kaplıcası dünyada şifa bakımından ikinci su dur. Ama bakımsızlıktan ötürü atıl duruma gelmiş durumdadır. Eskiden birçok bölgeden şifa niyetiyle gelen insanımız şimdi neden gelmiyor? Çünkü gelenler geldiklerine pişman alıyor ve gittikleri yerde bu durumu anlatıyor. Dolayısıyla insanlar buradan uzaklaşıyor. Vatandaşlar bizler kaplıcaya gitmekten utanıyoruz diyorlar. Nedeni ise gayri ahlaki ilişkiler yaşanıyor olması. Yıllar önce hamama şifalı su olması hesabıyla insanlar suya abdestsiz girmezlerdi. ‘O şifalı su rahmettir ona hakaret edilmez.’ diyorlardı. Fakat bu gün bu adla adlandırılıyorsa yetkililerin hiç mi suçu yoktur. Hür dava partisinin güneşi çıkmıştır. Tüm ezberleri bozacaktır inşallah. İnsanların hem dünya hem de ahret hayatını imar etmeye geliyoruz.” dedi. 

Sık sık tekbirlerin getirildiği açılışta “Eskilere elveda Hür Davaya merhaba” ve “Belediye malı yetim malıdır” şeklinde sloganlar atıldı.  ( Yakup Suakar -  İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir