• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
İki İhvan lideri gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhuriyet Başsavcısı Hişam Bereket, İnterpol polislerinin, Mısır`daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden 2 kişiyi Suudi Arabistan ve Kuveyt`te gözaltına aldığını duyurdu.

Bereket, yaptığı yazılı açıklamada, İnterpol`ün, Mısır`daki İhvan liderlerinden Ekrem eş-Şair`i Suudi Arabistan`da, Muhammed el-Kabuti`yi de Kuveyt`te gözaltına aldığını belirtti.

Başsavcı Bereket, sanıklar hakkında, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına müdahaleden 2 gün sonra Port Said`de meydana gelen olaylarda halkı şiddete ve teröre teşvik etmek suçlamasıyla tutuklama kararı bulunduğunu ifade etti.

İhvan`ın Port Said`deki avukatlarından Muhammed Ali ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabuti`nin geçen ay yurtdışına çıktığını ve 4 gün önce Kuvet`teki Mısır Büyükelçiliği`nde bir işlem yaptırdığı sırada gözaltına alındığını öğrendiklerini belirterek, Suudi Arabistan`da doktor olarak çalışan Şair`in ise Suudi Arabistan`da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Avukat Ali, Şair`in, Mısır`da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin 2012 yılında göreve gelmesinden önce Suudi Arabistan`da çalıştığını ve Port Said olayları esnasında yurtdışında olduğunu dile getirerek, geçen 16 Ağustos`ta Port Said olaylarıyla ilgili 191 sanığın arasında Şair ve Kabuti`nin isminin bulunması sürpriziyle karşılaştıklarını kaydetti.

Ali, "Şair ve Kabuti`nin sanık olarak yargılandığı dava için duruşma tarihi belirlenmedi. Kahire`ye getirilip getirilmedikleri konusunda da herhangi bir bilgim yok" dedi.

Mansura kentinde 25 Aralık 2013`te Dekaliye Emniyet Müdürlüğü`nü hedef alan ve 16 kişinin hayatını kaybetmesine, 100 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı Ensar Beyt el-Makdis adlı grup üstlenmesine ve İhvan`ın da içinde bulunduğu grupların saldırıyı kınamasına rağmen Mısır hükümeti İhvan`ı aynı gün terör örgütü ilan etmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan da El Kaide, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Şam`daki Nusra Cephesi`nin de aralarında bulunduğu 8 grubu terör örgütüilan etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir