• DOLAR 32.457
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2477.134
  • ...
ABD`deki Müslüman organizasyonlar konsey oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’de bulunan bazı Müslüman sivil toplum kuruluşları, ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) şemsiyesi altında birleşti.

ABD’de önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşları olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Kuzey Amerika Müslüman Birliği, Filistinliler için Amerikalı Müslümanlar, Kuzey Amerika İslam Grubu, Müslüman Amerikan Toplumu, Amerika Müslüman Hukuki Fonu, Kuzey Amerika Müslüman Ümmeti ve İmam Deen Muhammed Vaizliği, USCMO altında bir araya geldi. Konseyin kuruluşu, başkent Washington’daki Ulusal Basın Klubü’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Konseye üye tüm kuruluşların temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan USCMO Genel Sekreteri Oussama Jammal, konseyin kuruluşuyla birlikte, ABD’de yaşayan Müslümanların uzun zaman öncesine dayanan bir beklentisini karşılamış olduklarını söyledi. Jammal, “ABD’de bulunan Müslümanları birleştiren bir ulusal konsey, toplumumuzun uzun zamandır hayaliydi. ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi’nin hedefi, Müslüman toplumuna ve tüm Amerikalılara daha iyi bir hizmet sunmak için üye kuruluşlar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde yardımcı olmaktır” dedi.

Müslümanların bir araya gelmesiyle, daha güçlü ve etkin hale geleceklerini anlatan Jammal, “Tüm Amerikan Müslüman toplumları arasında etkin koordinasyon ve iletişimi oluşturmak için, önemli ortak ilişkiyi pekiştirmek ve Müslüman Amerikan toplumuna daha iyi hizmet sunacak birleşik yön duygusunu oluşturmak Konsey`in misyonuna ve vizyonuna ilham oldu” diye konuştu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) İcra Direktörü Nihad Awad da Amerika’daki toplumun yüzde 2’sini oluşturan Müslümanların böyle bir birleşmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti. Yaklaşık iki yılı aşkın süredir bu birleşmeyi sağlamak için çabaladıklarını belirten Awad, “Bu uzun süredir beklenen buluşma ve bizim daha iyi iletişim halinde olabilmemiz için böyle bir platforma ihtiyacımız vardı” ifadesini kullandı.

Toplantıda soruları cevaplayan USCMO Genel Sekreteri Jammal, tüm eleştirilere açık olduklarını, ABD’de birçok Müslüman sivil toplum kuruluşu bulunduğunu, onların da kendilerinin aralarına katılmalarını beklediklerini kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir