• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Mersin'de Berkin Elvan eyleminde 5 Yaralı 12 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin’de Berkin Elvan için yapılan protesto gösterisinde olaylar çıktı. Ak Parti Yenişehir İlçe binasına yürüyen gruba polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği protesto gösterisinde 3'ü polis toplam 5 kişi yaralanırken 12 kişi gözaltına alındı.

 

Berkin Elvan’ın  ölümünü protesto etmek için akşam saatlerinde, “Hükümet İstifa” dövizleriyle Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde toplanan kalabalık grup, buradan Ak Parti Yenişehir İlçe binasına doğru yürüdü.

 

Tulumba köprüsü kesimine ulaşan eylemci grubun önü, parti binasına kısa mesafe kala Çevik Kuvvet polisi, panzer ve TOMA'lar tarafından kesildi.

 

Grup burada Ak Parti binasına yürümekte ısrar edince, polis araçlarından eylemin kanunsuz olduğu ve dağılmaları yönünde uyarı anonsları yapıldı.

 

Grubun içinden polislerin üzerine taş, yumurta ve havai fişeklerin atılmasına karşılık polis de eylemcilere gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla müdahale etti.
Bazı eylemciler çöp koyteynerlerini yola dökerek yolu trafiğe kapatırken, Ak Parti adaylarının afiş ve billboardları tahrip edildi.

 

Eylemcilerle polisler arasında yaşanan kovalamacalar sonunda, 12 eylemci gözaltına alınırken, 3 polis de hafif yaralanarak Mersin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Polis panzerinin de çarptığı bir kadın hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olaylarda toplam 2 göstericin yaralandığı öğrenildi.

 

Olaylar yer yer devam ederken polis, Halk Bankası ile Ak Parti'nin tüm seçim bürolarında yoğun güvenlik önlemleri aldı.  (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir