• DOLAR 32.256
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2394.253
  • ...
Yapıcıoğlu: `Kimse bize boyun eğdiremeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Seçim çalışmaları kapsamında mitinglerine devam eden Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR), Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde gerçekleştirdiği mitingde konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, son günlerde artan saldırılara işaret ederek, “Kimse bize boyun eğdiremeyecek” ifadelerini kullandı.

 Program hafız Murat Polat hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 “Şeyh Said’in davası devam ediyor… İşte onun varisleri, onun takipçileri yine meydanlarda”

Programda halka hitap eden Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Şeyh Said’in idamını hatırlattığı konuşmasında, “Bundan 90 yıl kadar önce Şeyh Said efendi idam edildi. Zannetiler ki onun davası bitti. Oraya sadece bir virgül konmuştu. İşte o dava devam ediyor, o kervan yürümeye devam ediyor Allah’ın izniyle. Onu asanlar onun davasını bitirdiklerini sandılar. Ama sadece cennet biletini eline tutuşturdular. İşte onun varisleri, işte onun evlatları, onun takipçileri yine meydanlarda. Ama onu asan İttihad ve Terakki zihniyeti yenildi. Mağlup oldu. Mağlup olmaya zaten mahkumdu.” İfadelerini kullandı.

 “Biz farklıyız ,çünkü biz islamı refarans aldık”

Referanslarının İslam olduğunu deklare eden Genel Başkan Yapıcıoğlu, “Partimizin kurulduğu gün Türkiye’de tam 70 siyasi parti vardı. Bize dediler ki 271.ye  ne gerek var? Biz farklıyız dedik. Nedir farkımız ? Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk defa bir siyasi parti çıkıp açık ve net bir şekilde ‘Bizim referansımız İslam’dır’ diyor o da Hür Dava Partisi’dir. İlk defa bu oluyor. Halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir memlekette bize sürekli dediler ki,! Müslüman siyasete karışmaz, ticarete karışmaz Sosyal alanlara çıkmaz, halkın içine karışmaz. Kendi dininizi, ibadetlerinizi gidin camilerde yaşayın.’ Biz buna itiraz ettik, itiraz ediyoruz halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, Müslüman herşeye damgasını vuracak.” ifadelerini kullandı.

 “Seçimler yaklaştı… Partimize yönelik saldırılar arttı”

Seçimlerin yaklaşmasıyla partilere yönelik saldırıların arttığına da dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Özellikle Hür Dava Partisi’ne yönelik saldırılar daha da arttı. Seçim araçlarımıza saldırıp camlarını kırıyorlar. Broşür dağıtan kardeşlerimize saldırıp onları yaralıyorlar. Flamalarımızı koparıp ateşe veriyorlar. Sonra da masumları oynuyorlar. Çıkıp piyasada HÜDA PAR’lılar bize saldırdı diyorlar” şeklinde konuştu.

 “Dünya kadınlar gününü kutladılar, bayanlara saldırdılar”

Van’da başörtülü bayanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılara da değinen Yapıcıoğlu, “5 mesture bacımız, siyasi partiden daha çok başka bir yapıya benzeyen bir partinin önünden geçerken, önce tehdit ve hakarete uğradılar. Utanmadan dünya kadınlar günü diye kutladıkları 8 Mart’tan bir gün sonra 2 bacımızı darp ettiler, tekmelediler. Bizim örfümüzde, kültürümüzde ahlakımızda kadınlara el kaldırmak yoktur. Bunu da yaptılar. Bu kadar alçalabiliyorlar demek ki.”şeklinde konuştu.

 “Kimse bize boyun eğdiremez. Bizi korkutamazlar”

Bu hareketleri yapanlara seslenen Yapıcıoğlu, “Eğer bizleri yolumuzda çevirmek amacıyla yapıyorlarsa boş bir uğraş içersindedirler. Eğer bizi korkutacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Belirlediğimiz adaylar , Hz. Ebubekir’den doğruluk dersini, Hz. Ömer’den adalet dersini Hz. Osman’dan hilmi ve haya dersini, Hz. Ali’den cesaret ve şecaat dersini almışlardır.Bizim adaylarımız, zulme karşı kıyam etmeyi ve zulme boyun eğmemeyi seyyidi şüheda Hz. Hüseyin’den öğrenmişlerdir. O’nun aziz torunu Şeyh Said efendiden zulme karşı direnmeyi baş kaldırmayı, kıyam etmeyi ders almışlardır. Dolaysıyla kimse bize boyun eğdiremez. Bizi korkutamazlar.”ifadelerini kullandı.

 “Bu selin önünde durursanız, bu sel süpürür sizi”

Davalarının insanlık tarihi kadar eski bir dava olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu,  “Bu dava fıtrat davasıdır. Bu dava insanları özüne döndürme davasıdır. Bu dava özgürlük davasıdır, engelleyemezsiniz. Bu selin önünde durursanız, sel önüne katar süpürür sizi.” dedi.

 “Başbakan geliyor diye tüm flamaları söktüler”

Başbakan’ın bugün Bingöl’de yaptığı mitinge de değinen Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim dün acı bir olay yaşandı. Bugün sayın Başbakan Bingöl’de bir miting yapacak. Bakın önümüzde AK Parti’nin bayrakları arkamızda ise belediye başkan adayının pankartı var. Başbakan Bingöl’e geliyor diye bütün ana yollardaki ve kavşaklardaki partilerin bayraklarını söktüler. Seçim bürolarının önündeki flamaları dahi söktüler. Ve bizim seçim büromuzun önündeki flamalarını bir TEDAŞ çalışanına söktürürken o TEDAŞ çalışanı elektriğe kapıldı, ağır yaralandı. Malatya’ya sevk ettiler. Bütün kardeşlerimden o kardeşimiz için dua talep ediyorum. Kardeşlerim, isminde Adalet olan bir partinin bu tür şeylere fırsat vermemesi lazım. ”dedi.

 Başbakan’a seslenen Yapıcıoğlu, “Sayın başbakan eğer bu sizin talebinizle yapılıyorsa lütfen bir daha böyle bir talepte bulunmayın. Eğer siz talimat verdiyseniz lütfen bu talimatı bir daha düşünün. Diğer partiler miting yaparken sizin bayraklarınız, flamalarınız yerinde duruyorsa, siz miting yaptığınızda bırakın diğerleri de yerli yerinde dursun. Bu adalet değildir."ifadelerine yer verdi.

Yapıcıoğlu’nun konuşmasın ardından, Allah’a hamd Hz. Muhammed’de selat ve selam getirdikten sonra halkı Zazaca, Kürtçe ve Türkçe selamlayarak  konuşmasına  başlayan Hür Dava Partisi Kovancılar ilçe belediye başkan adayı Yusuf Yüksel, “Dünya bir imtihan  yeri olduğu için  Allah’u Teala insanı en mükemmel bir şekilde yaratmıştır, insana en yüce değeri vermiştir. Yarattığı her şeyi insanoğlunun emrine sunmuştur.”dedi.

 “Kovancılar’ın çözülmeyi bekleyen birçok sorunu var”

Kovancılar ilçesinin ihtiyaçlarının çok olduğunu söyleyen Yüksel, “Kovancılar için hazırladığımız projeleri burada anlatmak mümkün değil. Cuma günü saat 14.30’da Rehber TV’de  canlı yayında olacağız. Ve bu projelerimizi geniş bir şekilde Rehber TV ekranlarında açıklayacağız. Kovancılar ilçemiz için hazırladığımız projeleri orada anlatmaya çalışacağız.”diye konuştu.

 Kovancılar ilçesinin su sorunu olduğunu kaydeden Yüksel, Kovancılar’ın temiz suya ihtiyacı olduğunu bununla birlikte çözülmeyi bekleyen bir çok sorunun  olduğunu da dile getirdi.  (Zeki Aras/İlyas Yavuz/ Yasin Kavaklı-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir