• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gül, "Sabit suçlarla ilgili 5 yılda karar verilmemesi düşündürücüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

HABER MRK-Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou  Mahamadou Türkiye'ye ziyarette bulundu. Mahamadou, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılandı.

 

Büyük şeref kapısı önünde basın mensuplarına poz veren iki cumhurbaşkanı baş başa görüşmeye geçti. Heyetler arası görüşmelerin ardından Gül ve Mahamadou ortak basın toplantısı düzenledi.
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon Davası'nda verilen tahliye kararlarını değerlendirdi.


Uzun tutukluluk sürelerinin bir nevi cezaya dönüştüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, durumun ciddi düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, "5 yıl içerisinde eğer suçüstü yapılan olaylarla ilgili bile, failleri yakalanmış olaylarla ilgili bile, kesin kararlar verilemiyorsa hepimizin ciddi ciddi düşünmemiz ve bu noktaya bakmamız gerekir. Hatırlarsanız bir süre önce Hizbullah davasında 10 yıl içerisinde mahkemeler neticelenmediği için tahliyeler gerçeklemişti. Esas bakılması gereken nokta bu.Bunu gidermek gerekiyor ama diğer taraftan bu kadar uzun süre içinde karar verememek kabul edilebilir bir şey değil. Onun için dediğiniz doğru. Tartışmalı değil, suçüstü yapılmış. Failleri belli. Danıştay davasında da aynı durum değil mi? Failler bulunmamış olsa, yakalanmamış olsa hadi diyebilirsiniz ki, bu kadar uzun sürebilir. Aynı gün failler yakalanmış ama bu kadar süre geçmiş. Dolayısıyla bunların çok ciddi şekilde konuşulması ve gerekli tedbirlerin yargı sürecimiz içinde hızlandırma ile ilgili alınması gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili düzenlemeler aslında yapıldı da biliyorsunuz. Yargıtay'ın Danıştay'ın üye sayısı artırıldı.” şeklinde konuştu. 

 

Sorunun bu şekilde devam etmesinin Türkiye'nin ciddi meselelerinden biri olduğunu bildiren Gül, "Sadece siyasi konular söz konusu olunca kamuoyu tartışıyor. Bir de siyasi olmayan diğer davalar var. Onların belki derdi, acısı, sıkıntısı hiçbirimize ulaşmıyor. Ülke olarak buna ciddi olarak bakmamız ve bunları tartışıp çözümlerini kısa sürede bulmamız gerekir" dedi.

 

Nijer Cumhurbaşkanının ziyaertine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Biz Nijer'in siyasi istikrarına, güvenliğine çok önem veriyoruz. Bu bakımdan elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz. Gerek silahlı kuvvetler, gerek emniyet teşkilatı, gerek güvenlik birimleri arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve bu çerçeve içinde birçok alanda işbirliğini önümüzdeki dönemde hep gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir