• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Tesettürlü bayanlara yapılan saldırıya bir tepki de Karadeniz`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜMÜŞHANE - HÜDA PAR seçim mitinginden dönen tesettürlü 5 bayana yapılan sözlü ve fiili saldırılara bir tepkide Gümüşhane’ den geldi. HÜDA PAR Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı M. Emin Kaya, Van’da HÜDA PAR mitinginden dönen tesettürlü bayanlara, BDP’liler tarafından yapılan saldırıları kınadı. 

Tesettürlü bayanlara yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydeden Kaya, bugüne kadar Müslüman kadına sadece Yahudi zihniyetli kâfirlerinin el kaldırdığına dikkat çekti. 

Saldırıyı yapanların insanlıktan nasiplerini almamış mahluklar olduğunu ifade eden Kaya, tesettürlü kadınlara yönelik yapılan hain saldırının, rezillik ve hayasızlık olduğu vurgulandı.  

“Kadına el kaldıran hiçbir toplum iflah olmayacak”

İnancımızda ve örfümüzde kadın mefhumunun paha biçilmez ve hususi bir yerinin olduğunu belirten Kaya,  “Bu milletin inanç ve örfünde kadın; herkesin annesi, bacısı ve namusu konumundadır. Böyle bir saldırının, BDP/PKK çeteleri tarafından yapılması, bu çetelerin kadınlara verdiği değeri! ortaya koymaktadır. Şimdiye kadar kadına el kaldıran hiçbir toplum iflah olmamış ve bu çetelerde iflah olmayacaktır. Bu saldırı resmen bir korkaklıktır, namertliktir, alçaklıktır, kendini bilmezliktir, açıkça bir hayasızlık ve rezilliktir.” dedi. 

“Bugüne kadar Müslüman kadına sadece Yahudi zihniyetli kâfirler el kaldırmış”

Hiçbir inançta kadına şiddetin hoş karşılanmadığını kaydeden Kaya, “ Bugüne kadar Müslüman kadına sadece Yahudi zihniyetli kâfirler el kaldırmıştır. Şimdi de dini değerlerden yoksun, namustan bihaber, manevi değerlerin ne olduğunu bilmeyen bu kişiler, Müslüman kadınlara el kaldıracak kadar alçalmışlardır. İslami kamuoyunun çok yakından tanıdığı bu zihniyet, Van’da yaşanan bu olay ile bir kez daha kirli yüzünü göstermiş oldu.” İfadelerini kullandı. 

“Tüm duyarlı kesimler, bu alçakça saldırı karşısında tavırlarını ortaya koymalıdırlar”

Yaşanan bu olayın ulusal medyaya yansımamasının manidar olduğunu söyleyen ve bunun sorgulanması gerektiğine işaret eden Kaya, “Bunun ulusal medyada çıkmamasının sebebi acaba bu coğrafya da yaşıyor olmamızdan mı yoksa inançlı oluşumuzdan mı kaynaklanıyor?  Herkes çok iyi bilmelidir ki, annelerimize bacılarımıza yapılan hiçbir saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmeyiz.  Bunun bizim kırmızı çizgimiz olduğunu herkes bilmelidir. Resulullah (sav) bir Müslüman bacımızın başörtüsüne Yahudiler tarafından saldırı yapıldığı için Yahudilere savaş açmıştır.” dedi.  

Kaya sözlerini şöyle tamamladı: “Başta Müslüman Van halkı olmak üzere tüm duyarlı kesimler bu alçakça saldırı karşısında tavırlarını ortaya koymalıdırlar. Meşru çerçevede gerekli tepkileri vermelidirler.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir