• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
Adıyaman Valisi sel bölgesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN – Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış sonrası Gölbaşı ilçesinde sel meydana geldi. Meydana gelen selde birçok ev ve işyerini su bastı.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gölbaşı ilçesindeki sel ve su baskınlarının ardından sabahın erken saatlerinde Gölbaşı ilçesine giderek afetin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Boyutu büyük olan selde ev, işyeri ve sokaklara döşetilen kilitli parkeler zarar görürken otomobiller sele kapıldı.  


Selin etkili olduğu Gölbaşı ilçesine bağlı Asfalt ve Hürriyet Mahallelerindeki ev ve işyeri sahipleri ile görüşen Vali Demirtaş, gereğinin yapılması için çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.  


Meydana gelen sel sonrası yaraların seri bir şekilde kapatılması için tüm kurum ve kuruluşları bölgeye seferber ettiklerini belirten Vali Demirtaş, “Selin neden olduğu hasarı tespit etmek amacıyla şu anda 8 ekip kurduk. Selin zarar verdiği yerlerde Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla birlikte incelemede bulunarak aşırı yağıştan zarar gören vatandaşlarımızı dinledik. Afete maruz kalan vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için tüm kurumlarımız seri bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybının meydana gelmemiş olmasıdır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”dedi.


Sel bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından Kaymakamlığa geçen Vali Demirtaş, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü ile durum değerlendirmesi yaptı.  (Mehmet EREN - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir