• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
`Gülen, CIA`e Rapor Veriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1990`lı yıllarda cemaatin en etkili isimlerinden, eski Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Latif Erdoğan, önceki akşam A Haber`de yayınlanan Deşifre programında Fethullah Gülen`le ilgili şok edici açıklamalarda bulundu. Yıllar önce Gülen`in bir sohbet sırasında, orada bulunanların huzurunda `Ben Allah`la görüştüm` dediğini aktaran Erdoğan, şunları aktardı: `Gülen bana Allah ile konuştuğunu söyledi. `Doğru, bu kainatı Hz. Muhammed`im için yarattım ama senin için de devam ettiriyorum` dedi. Bunu söyledi. Mesela, `Ben öfkelendiğim zaman, dışarıda fırtına olur, ben öfkelendiğim zaman kasırga olur` demiştir. Bunu toplum biliyor. Çok tekrar etmiştir de. Fakat bunlarla biz mahkum etmedik onu. Bunu inanç haline getirince tehlikeli olmaya başladı...`

Bir dönem Gülen`in en yakınındaki kişi olarak bilinen ve yaklaşık 10 yıldır Gülen hareketinden uzak durmayı tercih eden Erdoğan, onun yanında geçirdiği yılları `kayıp yıllar` olarak nitelendirdi. Gülen`in Savaş Ay`a yıllar önce verdiği bir röportajda `Cebrail parti kursa oy vermem` demesiyle ilgili olarak ise Erdoğan, `Farz-ı muhal bile olsa edebe aykırı. Onun böyle `şathiye`ye varan sözleri vardır. O makamın sahibi olmadığı halde söylenen sözlerdir` dedi.

CIA KEFİL OLDU

Gülen`e ABD`de oturum vizesi anlamına gelen `yeşil kart`ın verilmesi için üç CIA ajanının mahkemede kefil olduğunun hatırlatılması üzerine Latif Erdoğan, içinde Yahudilerin de bulunduğu bir grubun Gülen`e kefilliğinin tamamıyla `imaj çalışması` olduğunu söyledi. Aynı durumun bazı uluslararası yayınlar tarafından Gülen`in `yaşayan en önemli entelektüeller arasında gösterilmesi` olayında da geçerli olduğunu belirten Erdoğan, `Bu türden listelere girmekle ne kazandınız? İmaj çalışması için organize şekilde böyle şeyler yapılıyor. Eskiden, bu gibi durumları zorlama da olsa hayra yorabilirdik ama son olaylardan sonra bu imkansız hale geldi` yorumunda bulundu.

AİDİYETİNİ KAYBETTİ

1999 yılından beri ABD`de ikamet eden Gülen`in Yahudi bir CIA görevlisine belli periyotlar dahilinde rapor sunduğunu söyleyen Erdoğan, `Olan her hadiseyle ilgili hesap verdiğini çok defalar kendisinden dinledim. ABD`de durduğu sürece anti ABD anti İsrail söyleminde bulunması mümkün değil. Gülen çok yönlü bir esaret altında. Aidiyetini kaybetti. Ülkesinden uzaklaştıkça insan neler kaybettiğinin farkında olmuyor. Önceden İslam alemi için gözyaşı döken bir insan artık bunu umursamaz hale geliyorsa, bu şüphesiz bir kayıştır` diye konuştu. Gülen`in hareket mensuplarınca `mehdi` olarak görülmesini ve kendisine `kainat imamı` dedirtmesini de Erdoğan, komik bulduğunu dile getirdi.

Risale-i Nur devre dışı bırakılıyor

Fethullah Gülen`in Bediüzzaman ve Risale-i Nur`u devre dışı bırakma gayreti içinde olduğunu belirten Erdoğan, `Bugün gelinen bir noktada ciddi bir proje var. Bediüzzaman ve Risale-i Nur devre dışı bırakılıyor. Hocaefendi Risale-i Nur`un kutsiyetini kullanıd. Cemaat bu sayede büyüdü. Geniş kitlelere ulaştı. Cemaat oluşumunun ekseninde Risale-i Nur var. Eğer Gülen o metodu kullanmasaydı cami cemaatinin dışına çıkamazdı. Ondan daha iyi hatipler de vardı` ifadelerini kullandı.

Getirmeye gittim gözaltına aldılar

8 yıl önce Gülen`i Türkiye`ye getirmek niyetiyle ABD`ye gittiği bilgisini veren Latif Erdoğan, daha uçaktayken ABD vizesinin iptal edildiğini, bu yüzden havaalanında gözaltına alındığını ve Gülen`le görüşemeden Türkiye`ye geri döndüğünü anlattı. Erdoğan, `Kendisiyle görüşmeye gitmem için beni defalarca arayan Gülen, o günden beri `geçmiş olsun` demek için bile aramadı` dedi. Gülen`in ülkeye dönmesinin kendisini kullananlar tarafından da engellendiğini dile getiren Erdoğan, `Onu getirmek için ABD`ye gittiğimi telefonda birilerine söylemiştim. Tabii telefonlarım dinleniyordu. Yani bu niyetimi birileri biliyordu. Beni bu yüzden engellemiş olabilirler` ifadelerini kullandı.

`KARARLAR ÖNCE BANA GELİR`

Yaklaşık 15 yıl önce de telefonlarının Gülen tarafından dinletildiğini öğrendiğini kaydeden Erdoğan, `Hocaefendi bana, `Senin telefonlarını 15 yıldır dinletiyorum. Hizmet`i temsil ettiğin için, konumun gereği. Hakkını helal et` dedi. Hocaefendi`nin bir dinleme mekanizmasının olduğu herkesin malumudur. Daha Türkiye`deyken, `Genelkurmay`da alınan kararlar Cumhurbaşkanı`na imzaya gitmeden benim önüme gelir` diyordu` şeklinde şok edici açıklamalarda bulundu. (A Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir