• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Silopi'de yolu trafiğe kapatan eylemciler olay çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi ilçesinde dün akşam 21.00 saatlerinde Habur’a giden İpekyoluda yola barikatlar kurarak ateş yakan göstericiler, yolu çift taraflı trafiğe kapattı.

 

Kısa sürede Silopi ilçe Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı araçların olay yerine geldiğini gören grup, İstiklal Caddesi’ne kaçarak eylemlerini orada sürdürdü. Olaya ilk müdahale eden zırhlı araca Molotof kokteyli isabet etmesi sonucu aracın altı alevler içerisinde kaldı.

 

İstiklal caddesinde polislerin caddeye girişini engellemek için lastik yakıp barikat kuran grup, zırhlı araçları havaifişek, taş ve molotofkokteyli yağmuruna tuttu. TOMA aracı göstericilerin yaktığı ateşi söndürerek ipekyolunu trafiğe açtı.

 

Polis eylemini sürdüren göstericileri dağıtmak için gaz bombası ve biber gazı kullandı. Müdahaleye direnen göstericiler bu kez de çöp konteynırı ve bidonlarını kendilerine kalkan yaparak polisle çatışmaya devam etti. Uzun süre devam eden eylem, göstericilerin ara sokaklara kaçarak dağılmaları ile sona erdi.  (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir