• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
Yılmaz: Diyarbakır`ı yaşanabilir bir şehir yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Küçük Millet Meclisinin bu ayki toplantısına katılan Hür Dava Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, projelerini anlattı. Eyüphan Kaya’nın Koordinatörlüğünü yaptığı ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Nurettin Turgay’ın yaptığı Diyarbakır Küçük Millet Meclisi’nin (DkMM) bu ayki toplantısına HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz da katıldı.

DkMM toplantısına katılan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, yerel seçimleri kazandıkları takdirde Diyarbakır’ı yaşanılabilir bir şehir yapacaklarını söyleyerek projelerini bir kez daha anlattı.

“Kadın İslam’la değer kazanmış”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, DkMM’nin bu ayki toplantısına katıldı. Katıldığı toplantıda kadınlara verilen değer ile ilgili konuşan Yılmaz, kadınların bir alet olarak kullanıldığını söyleyerek, kadınlara İslam ile değer verildiğini belirtti.

Projeleri hakkında bilgi veren HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, yaşanılabilir bir şehrin manevi yönden güzelleşmiş olması gerektiğine vurgu yaptı.

“Yaşanılabilir Bir Şehir Huzurlu Bir Şehirdir

Yılmaz, “Yaşanılabilir bir şehir demek yollarının güzel, her tarafta parkların olması, muazzam alışveriş merkezleri ve ticaret merkezlerinin olması değildir. Yaşanılabilir bir şehir demek, insanlarının güven içinde olması demek. Geceleri dışarıda rahatlıkla gezebilmek, annelerimizin ve bacılarımızın huzurlu bir şekilde gezebildikleri bir şehir olması demek. İstediği kadar mamur bir şehir olsun, eğer o şehirde İslam’ın söylediği can, mal, din, nesil ve akıl emniyeti yoksa o şehir yaşanılır bir şehir değildir. Gecenin bir vakti hiçbir gasp endişesi, hiçbir saldırı endişesi, bir uyuşturucu, balici, mafya veya çete saldırısına maruz kalma endişesi duymadan sokağa çıkıp gezebiliyorsanız, alışverişe gidebiliyorsanız, ticaret yaparken hiçbir şekilde aldatılmaktan korkmuyorsanız, aldatılmaya maruz kalma konusunda endişe duymuyorsanız işte böyle bir şehir yaşanılabilir bir şehirdir.” dedi.

“İnanç, Kimlik ve Hizmet sloganıyla yola çıktık”

İnanç kimlik ve hizmet sloganıyla yola çıktıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “İnanç, kimlik ve ikisi bir arada olmak şartıyla hizmet sözü veriyoruz. Bu çerçevede inançlı insanlar ve kimliğine sahip çıkan insanlarla halkımıza hizmet etmek için yola çıktık. Bu noktada gençliğimiz ıslahı için projeler geliştirdik ve Allah’ın izniyle bu noktada Diyarbakır’ın huzurunu sağlamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir