• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
`Diyarbakır,Peygamberler ve Sahabeler şehri olarak tanınacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Bağlar İlçe Başkanı Mehmet Yurttaş ve beraberlerindeki heyetle Bağlar esnafını ziyaret etti.

Bağlar esnafını ziyaret eden Yılmaz ve Turgut, halkın sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyerek Diyarbakır halkı için hayırlı olan kişilerin başa gelmesi konusunda halktan dua talebinde bulundular.

"Diyarbakır peygamber ve sahabeler şehri olarak anılacak"
Esnafla sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, Diyarbakır’ın insanların zihninde bir savaş şehri olduğunu ifade ederek zihinlerdeki bu düşünceyi sileceklerini, bununla birlikte Diyarbakır’ı Peygamberler ve Sahabeler şehri olarak marka bir şehir yapacaklarını söyledi.

HÜDA PAR belediye başkan adaylarına büyük ilgi gösteren Diyarbakır halkı, HÜDA PAR’ın Diyarbakır için bir soluk olacağına inandıklarını dile getirdi. Vatandaşlar, Diyarbakır’ın artık hizmete muhtaç olduğunu, bunu da HÜDA PAR’ın başaracağına inandıklarını ifade etti.

“Halkımızın hizmetine geldik”
Bağlar esnafını ziyaretinde esnafla sohbet eden HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “Biz halkımızın hizmetkârı olmaya geliyoruz. Halkımızın inancına ve kimliğine sahip çıkmakla birlikte halkımıza hizmet etmeye geldik. Birilerinin taşlarla, Molotoflarla, uyuşturucu, hırsızlık ve kapkaççılıkla meşhur ettiği Diyarbakır’ı, Allah’ın izniyle Sahabeler ve Peygamberler şehri olarak adını tüm dünyaya duyuracak, güzel ve her yönüyle yaşanılabilir bir şehir yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“HÜDA Allah değil, hidayettir”
HÜDA PAR’ın anlamını soran yaşlı bir dayıya kısaca bir açıklama yapan Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “HÜDA lafzı Allah anlamına gelmiyor ve HÜDA PAR da Allah’ın partisi demek değildir. HÜDA’nın anlamı hidayettir. Allah’ın partisi diyenler yanlış yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Suriyeli göçmenlerle de karşılaşan Yılmaz, “Allah yardımcınız olsun, Allah memleketinizdeki savaşı bitirip, kardeşlik, barış ve huzur içinde bir hayat size nasip etsin” şeklinde dua etti.(İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir