• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
"Liberalizm ahlaki değerleri dikkate almıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 339. Hafta basın açıklamasında Liberalizmin özgürlük adı altında her tarafa müdahil olduğuna ve Kırımdaki gelişmelere yer verdi.

 

Liberalizm ahlaki değerleri dikkate almıyor

Fikir akımlarının kendilerinin taraftarları üzerinde etkisinin olduğunu, bununla birlikte muhaliflerine ve üçüncül algılara da etkisini dile getiren platform sözcüsü Uğur Mutlu, “Fikir akımlarının kendilerinin taraftarları üzerinde etkisi kesindir. Bununla birlikte muhaliflerine ve üçüncül algılara da bir tesir bırakır. Bazen bu tesir kişinin muhalif olduğu fikir akımları ile örtüşecek ifadeler kullanmasına ve ortak düşüncelere sebebiyet verebilir. Liberalizm veya liberal düşünce sınır tanımaksızın özgürlükler vaat etmekte, özgürlük alanlarını genişletirken sınırları da yok edip sınırsız bir özgürlük talep etmektedir. Bu talebinde dini kuralları, toplumsal normları, ahlaki değerleri, dikkate almamaktadır.

 

Ülkemizde yaygınlaşan liberal algı büyülü özgürlük kelimesi ile her tarafa müdahil olmakta. Cinsel özgürlüklerden, hakaret özgürlüklerine kadar işi genişletmektedir. Bir vekilin son zamanlarda kurduğu cümleler maksadımı aştım diye ifade etse de böyle bir algı etkilenmesinin altında kaldığı gerçeğini ortaya koymaktadır.” dedi.

 

"Allah, insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. Günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir.” sözlerini eleştiren Mutlu, “Bir televizyon programında bir vekilin, "Allah, insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. Günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir. Af dileme hakkıyla günah işleme özgürlüğü vermiştir. Hz. Peygamber günahları açan değil örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır.' ifadeleri bir kasıt içermiyor ve maksadını aşmış olsa bile zihin dünyalarının batıl nice algı ile nasıl kirlendiğine delalet etmektedir.

 

Bu noktada düşüncelerimizin ve toplumsal ifadelerimizin ulaşabileceği noktalara dikkat etmek toplumsal sorumluluğu olan herkesin de ifadelerini kontrol etmesi gerektiği bir zorunluluktur. ” şeklinde konuştu.

 

Kırım konusuna da değinen Mutlu, “Komşumuz Kırım'da meydana gelen olaylar dikkatle izlenilmesi gereken bir boyuta ulaşmıştır. Öncelikle bir algı yönlendirmesine dikkat çekmek isteriz. O bölgedeki Müslümanlar Kırım Tatarı değil, Kıpçak Türkleridir. Kırım Tatarı ifadesi bir asimilasyon olarak kullanılmaktadır.

 

O bölgede meydana gelen olaylar dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi halkların menfaatleri veya çatışmaları üzerine değil, emperyalist güçlerin arka bahçelerini ve etki alanların genişletme üzerindedir. Emperyalistlerin çıkar savaşları ilgili bölgede de mazlum halkların üzerinde gerçekleşecek halklar tarafları olmadıkları bu savaşta yine zarar göreceklerdir.” ifadelerini kullandı. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir