• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
HÜDA PAR ilk mitingini Ağrı`da yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim çalışmaları kapsamında Ağrı Dörtyol Kavşağında halkın ilgi gösterdiği bir miting düzenledi. Mitinge Genel Başkan Av. Zekeriya Yapıcıoğlu ve partinin tanıtım ve medya sorumlusu Abdurrahman Cens katıldı. Program, parti istişare üyesi Molla Şimşek`in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mitingde bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu hem Kürtçe hem de Türkçe yaptığı konuşmasında “Bu günleri gösteren Allah-u Teala’ya hamdolsun.”şeklinde konuşmasına başladı. 

Yapıcıoğlu, “ Kardeşlerim 15 ay önce kurduğumuz HÜDA PAR ilk mitingini Ağrı’da yaparak başladı. Ağrı’nın sokaklarında konvoy halinde dolaştık, sokakların hali içler acısı. Gerçekten Ağrı hizmet görmemiş. Bu dava Ahmedi Xani, Şex Said’in, Üstad Bediüzzaman’ın, Geliyê Zîlan’ın davasıdır. Ağrı’da iktidar partisine ait bir belediye var. Ama ne gördü. Bu Hür Dava’nın kadroları size hizmet etmek ve sizin içinizden çıkmış insanlar. Yanlış adaylar ile seçimi kazanacağımıza doğru aday ile kaybetmeyi istedik." ifadeleri ile devam etti.

17 Aralık’ta yapılan operasyonlarına da değinen Yapıcıoğlu, “ 17 Aralık’ta siyasilerin evlatları da gözaltına alındı. Kimseyi peşinen suçlayamayız ama bu memlekette haksız yerde zindanda çile çekerken, adalet yerini buldu diyenlere adalet bu mu diyorum. Toplumsal ahlak düşüşte, yönünü batıya dönmüş Müslümanlar size ne fayda dokunduracak. İktidardakiler, ahlaki yozlaşmayı engellemek için, ne yaptı. İlk defa Türkiye’de referansımız İslam’dır diyen tek parti biziz. Rabbimizin emrettiklerini yerine getirmek için tek bir engel tanımayacağız. Toplumun ıslahı için, maddi kalkınma ve manevi kalkınma için elimizden geleni yapacağız. Kendi kimliğimiz ve inancımızı yaşamak için gayret göstereceğiz.”diye konuştu. 

Daha sonra Kürtçe olarak konuşmasını sürdüren Yapıcıoğlu, son zamanlarda partilerine yapılan saldırılara değinerek,  “Parti binalarına saldırı yapılıyor. Biz sulh ve kardeşliğin ehliyiz. Bize iftira atanlar biliyorlar ki halk bu iftiralara kanmıyor. Bırakın artık bu karalama ve iftiraları. Bu memleket her kese yeter sadece hizmet yapın, biraz menfaat ve biraz fazla oy alabilmek için bu yalanları terk edin.” Çağrısında bulundu. 

Mitingde bir konuşma yapan HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan adayı Burhan Aslan ise, hayır yolunda gayret göstermek için partilerini kurduklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:” Hayır yolunda kurulduk ve halkımızı, kurum ve kuruluşları ziyaret ederek davamızı anlattık. Hepimiz Ağrılıyız, biz Ağrı’ya hizmet aşkı ile geldik. Asla halkımıza yalan söylemeyeceğiz, belediyenin malını yetim malı görüp hizmet edeceğiz. Maddi külfetli projeleri hazırladık ve bu doğrultuda belediyenin borcunun ne olduğu öğrenmek için dilekçe ile belediyeye başvurduk. 15 gün içinde cevap verilmesi gerekirken elli gündür açıklama yapmadılar. Dilekçemizin akıbetini öğrenmek için belediyeye gittiğimizde yetkili müdür belediyenin borcundan dolayı kaçmış. Borç batağına batmış bir belediye Ağrı için ne yapacaktır kardeşler. Bu iktidar partisinin adayı, utanmadan bir daha aday gösterdiler.”

“Ağrı sizi sandığa gömecek”
Ağrı’ya dışarıdan birilerinin takviyesi ile aday olarak gelen kişilere değinen Aslan, “Bir diğer aday ise dışarıdan geldi. Hizmet yapacağız diyor. Doğubayazıt, Diyadin de belediyesini kazandığınız ilçelerde ne yaptınız. Bu halk artık yalanlara kanmıyor. Seçim günü Ağrı sizi sandığa gömecek. Bazı projeler, cadde ve sokakları temiz bir Ağrı için size söz veriyoruz. Çamur ve göletlerden halkımızı kurtaracağız. Şehrimizin her tarafında su fışkırıyorken, halkımız susuzluk çekiyor. Bizler bu sorunu gidereceğiz. Gıda bankası kuracağız ve halkımızı gücümüz nispetinde mağduriyetten kurtaracağız. Gençlere müjdemiz olarak da evlenmek isteyenlere çeyiz, evlilik, kira yardımı yapacağız. Halkımız şeffaflığımızı görecek. Bir tuşla halkımız belediyenin ne kadar borcunun olduğunu öğrenecekler. Halkımızın manevi yönde yozlaştıran, uyuşturucu bataklığına sürükleyen çeteler ile mücadele etmek için geleceğiz. Yalan söyleyip sizi kandırmayacağız. Uzuvlarımızın bir kısmı dünya için bir diğer kısmı ise ahirete çalışacaktır. En çok biz size benziyoruz çünkü biz Ağrılıyız. Bize güvenip bu vilayeti teslim edin.”ifadelerinin kullandı. 

Sık Sık tekbirlerin ve ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ sloganlarının getirildiği miting Yapıcıoğlu’nun bizzat kendisinin yaptırdığı dua  ile son buldu.(Ömer Adıgüzel,Zeki Aras,İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir