• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Fil hastalığına yakalanan adamın hazin öyküsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Dede Osman Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Yakıcı (35) doğuştan yakalandığı fil hastalığından dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. Önceleri maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı gerekli tedaviyi olamadığını belirten Yakıcı ameliyat olması için kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

 

Hastalığına rağmen elektrik işiyle uğraşan Yakıcı, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor ama ayaklarının şişmesi birçok işini yapmasına engel oluyor. Yürümeye dahi zorlanan Yakıcı, ayaklarına bir parça bez sardıktan sonra kendisi için özel yapılmış ayakkabılarını giymek zorunda kalıyor.

 

“Fakir olduğumuz için tedavi olamadım”

Hastalığının doğuştan itibaren var olduğunu ifade eden Yakıcı, “Ben çocukken babam köyde çobanlık yapıyordu yani maddi durumumuz iyi olmadığı için beni doktora götürememişler. Babam beni komşu köyümüzde bir kadının yanına götürmüş. Tabi bunları ben hatırlamıyorum, annem bana anlattı. O kadın benim vücuduma tükürüğünü sürmüş. Ondan sonra vücudum iyileşmiş ama dizlerimden aşağı tarafında üç yara çıkmış. Sonra babam vefat etmiş doktora gidemediğim için yaralarım ağırlaştı.” diye konuştu.

 

“Tedaviler de fayda vermedi”

Durumunun giderek ağırlaştığını belirten Yakıcı, “Durumum ağırlaşınca hastanede yattım, doktorlar bana cilt hastası olduğumu söylediler. Tedaviden bir fayda görmedim. Sonra köyümüze gelen bir bakanın yardımlarıyla beni Adana’ya gönderdiler. Orada 14 gün kalmama rağmen teşhis koymadılar ben de memleketime geri döndüm. Sonra kendi imkânlarımla Ankara’ya gittim. Ankara’da 9 gün kaldım orada da bir sonuç çıkmadan kendi isteğimle hastaneden çıkarak memleketime geldim” dedi.

 

“Elephantias hastalığı teşhisi konuldu”

Son yapılan muayeneler sonucunda hastalığı için Elephantias teşhisi konulduğunu ifade eden Yakıcı, su atık damarlarının kapalı olduğunu bundan dolayı da birçok yerinde yaraların oluştuğunu yürümede çok zorluk çektiğini söyledi. Tedavi olarak hastalıktan kurtulmak istediğini söyleyen Yakıcı, yetkililerden tedavi sürecinde yardım istedi.  (Sedat Kuşulay - Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir