• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Yapıcıoğlu: "İnancımızı bir sonraki nesle aktarmak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Seçim çalışmaları kapsamında Batman’a gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök ve parti heyetiyle  saat 14.30’da Özgür-Der Batman Şubesi’ne ziyarette bulundular.

 

Çok sayıda partilinin katıldığı ziyaret, samimi bir ortam da gerçekleşti. HÜDA PAR heyetini, Özgür-Der Batman Şubesi Başkanı Mehmet Şat ve dernek yöneticileri karşıladı.

 

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Biz bu çıkışımızla topluma böyle bir şey söyletebilsek; yani dinini ne kadar yaşadığının bilincinde olmayan insan, şu noktaya gelirse desin ki ‘Biz Müslümanız, biz Müslümanca yaşamak istiyoruz, biz dinimizin gereğini yerine getirmek istiyoruz. Biz engelsiz ve korkusuz bir şekilde dinimizi tebliğ etmek istiyoruz. Biz kendi inancımızı bir sonraki neslimize aktarmak istiyoruz ve daha da önemlisi biz Müslümanca yönetilmek istiyoruz.’ Bu seçimde inşallah bir tercih hakkı kuracağız. Fakat mutlak suretle takdir Allah’tandır. Allah-u Teâla ne takdir etmişse o olacak” şeklinde konuştu.

 

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerine dile getiren Özgür-Der Batman Şubesi Başkanı Mehmet Şat ise, “Bizim Kürdistan bölgesinde aşağı yukarı özelde Batman’da yerel seçimlerin genel seçimlerden daha önemli olduğuna inanıyoruz. Yani yerel seçimlerde belediye imkânlarının Müslümanların eline geçmesi, burada bir sürü fitnenin, ifsadın, küfrün çirkin şeylerin önüne geçebilecek bir ilimdir, bir yöntemdir. Dolayısıyla buradan Ankara’ya gönderilecek iki milletvekilinin memlekete ya da bizim inançlarımıza dönüşecek çok pozitif artıları katkıları olmayabilir ama burada belediye başkanlığının Müslümanın elinde olması demek, halk evlerinin, gençlik evlerinin, kültür merkezlerinin, dershanelerinin minimum onlarca belediye bünyesi ve imkana yaptıkları çalışmalar onların elinden alınıp Müslümanın eline geçmesi demek, bizim bundan sonraki neslimizin geleceği açısından çok önemli” ifadelerine yer verdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir