• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
"Çözüm süreci ile ilgili gerekli adımları atın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Demokrasi Platformu “Çözüm Süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Gülistan Caddesi İnsan hakları anıtı önünde saat: 12.30’da yapılan basın açıklamasını Batman Demokrasi Platformu adına platform sözcüsü ve SES Batman Şube Sekreteri Cihan Tüzün okudu.

 

“17 Aralık sürecini kaygı ve şaşkınlık içinde takip ediyoruz”
Ülkede meydana gelen son süreci kaygı içinde takip ettiklerinden ötürü bu basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşma ihtiyacını duyduklarını belirten Tüzün, “17 Aralık ile başlayan süreci tüm Türkiye kamuoyu ile beraber bizler de kaygı ve şaşkınlık içinde takip ediyoruz. Barışa olan sevdamız ve umudumuz adına  demokrasi platformu bileşenleri olan bizlerden kimse başımızı kuma gömmeyi, emekten, halktan ve haktan olan tutumumuza ters düşmemizi beklemesin” dedi.

 

Hırsızlık, yolsuzluk ve şantajın binin bir para olduğu bir süreçte tarafsız ve duyarsız olmalarının beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Tüzün, “Kamu vicdanında derin yaralar açan hırsızların ve çetelerin yargılanmadan salıverilmeleri hak gasplarının bu denli ayukka çıktığı bu günlerde; kirli ilişkilerle rant ve güç kavgası içinde olan paralel yapının her iki bileşenine kamu adına sarı kart göstererek sürecin takipçisi olduğumuzu ve kamu vicdanın da aklanmadıkları sürece temizlenmeyeceklerini bilmelerini istiyoruz. Yine bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; şeffaf ve demokratik olmayan otoriter iktidarlar kendi içlerinde hep illegal karanlık yapılanmalar ve paralel örgütlenmeler barındırmışlardır. Ki zaten böyle yapılanmaların çözümsüzlükler üzerinden kendilerine yaşam alanı bulduklarını da iyi biliyoruz. Bunlardan kurtulmanın yolunun da şeffaf, demokratik, emekten, özgürlüklerden yana bir yönetim tarzı ile mümkün olabileceğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Çözüm ve barış sürecinin devamı açısından sorumluluklarınızı yerine getirin
açıklamanın devamında Tüzün, çözüm sürecine yönelik adım atmayan ve süreci kendi lehine bir seçim yatırımına dönüştürerek yokuşa süren, gerekli adımları atmakta acizlik gösteren erk sahiplerine son uyarıları olduğunu kaydetti.

 

Açıklamanın sonunda, “Buradan son bir kez siyasi iktidarı uyarmak istiyoruz; günlük siyasi çıkarlara heba edilmeyecek kadar tarihi önemde olan demokratik çözüm ve barış sürecinin devamı açısından gerekli sorumluluklarınızı bir an önce yerine getiriniz. Aksi takdirde sizden önceki iktidarların yaşadığı sonun sizin için de kaçınılmaz olacağını, sizi kirletenin de yine bu çözümsüzlükte olan ısrarınızın olduğunu tekrar vurgulamak istiyoruz” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


                               

Bu haberler de ilginizi çekebilir