• DOLAR 32.56
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.258
  • ...
Bingöl`de Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-  2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sar’nın başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımı ile Solhan ilçesinde yapıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ilçelerinde yürüttükleri çalışmalar ile ilgili brifingleri sundukları toplantıda, okullaşma oranları, 2013-2014 eğitim öğretim yılı I. Kanaat Döneminin değerlendirilmesi ve II. Kanaat Dönemi planlamalarının görüşülmesi, 28-29 Nisan 2014 Tarihinde Yapılacak Olan 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavlar, öğrenci devamsızlıkları, okul öncesi eğitim, taşımalı eğitim hizmetlerinin değerlendirilmesi, norm fazlası öğretmenlerin durumlarının görüşülmesi, ‘’Okullar Hayat Olsun’’ çalışmalarının değerlendirilmesi gündemi çerçevesinde görüşüldü. 

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Solhan Kız Teknik ve Meslek Lisesi toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplumun değişik katmanlarında, her düzeydeki yönetici, çalışan ve ara elamanların tümünün eğitimcilerin tornasından geçerek yetiştiğini belirtti.

Başarılarla iftihar edildiğini, başarısızlıklarda ise faturanın eğitimcilere ve öğrencilere çıkarıldığını ifade eden Sarı, ‘’ "Eğitimde akademik başarı kadar sosyal ve psikolojik başarı da çok önemlidir. Eğitimin yanında sosyal ve psikolojiye sahip olmayan gençlerin toplumu nereye götürebileceğini hep birlikte görebiliyoruz. Eğitimde il olarak iyi bir başarı çıtasını yakalamak durumundayız. Bu boyutun yanında istatistiklerin zaman zaman bizi aldattığını da gözden kaçırmamız gerekiyor. Her çocuğumuz bizim açımızdan çok önemlidir. Gelişen ve büyüyen bir ülkeyiz, bölge ülkesi olmak durumundayız. Dünya üzerinde söz sahibi olması gereken bir ülkeyiz. Her birimiz kendi sorumluluk alanı içerisinde her çocukla ilgilenmek durumundayız.’’dedi.

Yöneticiliğin önemini anlatan Sarı, “Yönetici olarak çok şey yapmaya gerek yok, Lider olmak yeter.” Okulu yönetirken personel, öğrenci, öğretmen ve veli tüm paydaşların görüşlerine başvurmalıyız. Dünyadaki gelişmeleri, teknolojideki yenilikleri göz önünde bulundurmak zorundayız. Çocukları değişen sisteme intibakı sağlanırken, eğitimcilerin psikolojik ve pedagojik anlamda yapacağı destekler kayda değer bir önem taşımakta, bu nedenle de eğitimcilerimizden fedakârlık bekliyorum. “Zaman 2 günden ibarettir. Biri lehine diğeri aleyhinedir. Lehinde olan güne güvenme aleyhinde olan günde de sızlanma’’.dedi. 

Sarı, “2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı I. Kanaat döneminde göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı tüm yöneticilerimize ve öğretmen arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. II. Kanaat döneminde de aynı şekilde çalışmalarımız devam edecektir.” İfadelerini kullandı. 

Ayrıca toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yayınladığı Merkezi Sistem Ortak Sınavlar hakkında sunum yaptı. Toplantı görüş ve önerilerle son buldu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir