• DOLAR 32.253
  • EURO 34.686
  • ALTIN 2397.482
  • ...
Batman'da Suriye Okulu törenle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da 600 Suriyeli öğrencinin ve 32 Suriyeli öğretmenin olduğu Suriye Can Okulu, Bahçelievler Mahallesinde ilin birçok STK ve kurum yetkililerin katılımıyla yapılan törenle açıldı.

 

Açılışa, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, STK temsilcileri, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda Suriyeli katıldı.

 

Haftanın 6 günü ders verilen okulda, Arapça, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olmak üzere 4 dilde eğitim veriliyor.

 

Suriye Can Okulları, 2'si İstanbul, biri Nusaybin ve biri de Batman’da olmak üzere Can Derneği’nin desteğiyle açıldı.

 

Törende, ilk olarak Suriye’de katledilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

Saygı duruşunun ardından Belediye Başkanvekili Serhat Temel, söz alarak böylesi bir okulun Batman’da açılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Daha sonra Syriye Kürt Halkı Meclisi Türkiye Temsilcisi Behzat İbrahim, Arapça bir konuşma yaptı.

 

Yapılan konuşmaların ardından Suriye’de katledilenlerin tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro gösterimi yapılması esnasında çok sayıda katılımcı duydu dolu anlar yaşadı.

 

Okul açmalarındaki amaçları hakkında bilgi veren Suriye Can Derneği Genel Başkanı Selma Akdağ, “Bu okulu bizler Suriyelilerin çocuklarına açtık. Bu Suriyeli çocukların sokakta kalmaması, kötü alışkanlıklar edinmemesi ve hırsızlık yapmaması için bu okulu açtık. Bize bu konuda destek veren yetkililere çok teşekkür ediyorum. Şuana kadar 4 şube açtık. Burada Arapça, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce eğitimleri veriliyor.” dedi.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir