• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Molla Mustafa Barzani Cizre`de Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Molla Mustafa Barzani`nin 35.yıldönümü münasebetiyle Cizre Baro Lokali`nde düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan Adayı Ferhan Dündar, HAK-PAR Cizre Belediye Başkan Adayı Serhan Seyyidoğlu ve Cizre`li vatandaşlar katıldı.

 Düzenlenen etkinlikte HAK-PAR adayı Serhan Seyyidoğlu ve HÜDA PAR adayı Ferhan Dündar birer konuşma yaptı. Seyyidoğlu konuşmasında, Molla Mustafa Barzani, Seyyid Rıza, Qazi Muhammed`i yâd etti.

 HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan Adayı Ferhan Dündar ise konuşmasında “Mele Mustafa Barzani`nin vefatının 35. Yıldönümü münasebetiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Mele Mustafa, Lozan Anlaşmasında dini ile kimliği arasında tercih yapmak zorunda kalan ve tercihini aziz İslam`dan yana koydukları için yetim kalmış Kürtlerin temsiliyetini ortaya koydu. Bizler de hak yolda onun misyonu doğrultusunda mirasına sahip çıkmalıyız."ifadelerine yer verdi.

Programda Molla Abdurrahim`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından "Cizre Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu" mevlid-i şerif okudu. Çocuk İlahi Grubunun okuduğu mevlid katılımcılara duygulu anlar yaşattı. 

Program okunan ilahilerle son buldu. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir