• DOLAR 32.379
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2325.423
  • ...
Beka Der: Mağduriyet Belediyeden kaynaklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Beka-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Tunç 'Burs listesinde değişiklik yapıldı' yönündeki iddialara yanıt verdi.

 

İddialara açıklık getiren Beka-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Tunç, bursiyer listelerinde hiçbir değişikliğin yaşanmadığını ifade ederken, yaşanan sıkıntıların Batman Belediyesinden kaynaklandığını söyledi.

 

Beka-Der Yönetim Kurulu Başkanı Tunç açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Geçen hafta Batman’da bazı gazete ve ajanslarda yer alan  'Burs listesinde değişiklik yapıldı' haberi derneğimizi bağladığı için, bu açıklamayı yapma gereğini duyuyoruz. Mağduriyetler Batman Belediyesi ve Batman Petrol-İş Sendikası’nın verdikleri taahhüdü yerine getirmediklerinden kaynaklı olduğunu kamuoyunun bilmesini isteriz. Burs komisyonunda yer alan Beka-Der ve Batman Sosyal Yardımlaşma Vakfı, bursiyer listesinin oluşumunda büyük bir çaba sarf ederek titiz çalışmalarımızın neticesinde ihtiyaç sahibi öğrencileri belirledik” dedi.

 

Burs komisyon toplantısında kurum ve iş adamlarının burs vereceğini taahhüt ettikleri rakamın 2 bin 700 olduğunu hatırlatan Tunç, “Biz de komisyon olarak taahhüt edilen bu rakama göre hareket edip yapılan 5 bin 572 burs başvurusundan belirlediğimiz kriterlere uygun bir şekilde 2 bin 700 bursiyeri belirlemiş olduk. Batman Belediyesi’nin 150 ve Petrol-İş Sendikası’nın 30 Bursiyer taahhüdünü yerine getirmemesiyle toplamda 180 bursiyerimiz mağdur olmuştur. Dolayısıyla yaşanan bu mağduriyetin bizden kaynaklanmadığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ekim 2013’te Beka Der öncülüğünde Batman Valiliği, Batman Belediyesi, STK temsilcileri ve hayırsever iş adamları; maddi durumu yetersiz, şehir dışında okuyan Batmanlı üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla bir araya gelerek 2 bin 700 öğrenciye burs verme kararı almıştı.


Ancak açıklanan listede isimleri olan birçok öğrencinin ismi sonradan listeden çıkarıldığı ve listeye ilk listede isimleri olmayan kişilerin eklendiği öğrenci ve velileri tarafından iddia edilmişti. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir