• DOLAR 32.294
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2411.723
  • ...
Nihat Hatipoğlu`dan `Sevgililer Günü` için şok cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA – 21 Şubat’ta kapılarını kitap severlere açan Mülhaus Kitap Fuarı, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İlahi sanatçısı Sedat Uçan’ı ağırladı.

Fuarın 500 kişi kapasiteli konferansa salonunda bir konuşma yapan  İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,  Allah Resülü (sav)`in hayatından kesitler sunarak, son dönemlerde halkı Müslüman olan ülkelerde ‘Sevgililer Günü’ adı altında yapılan Kültür emparyalizmine değindi.

14 Şubat’ta gazetecilerle arasında geçen bir diyaloğu salondakilerle paylaşan Hatipoğlu, “Gazeteciler bana sordular, ‘Hocam bugün sevgililer günü, eşinize mesaj attınız mı?’ Ben de, ‘Mesaj atmak için o günü beklemiyorum. Yok öyle birşey.’ dedim. Israrla, ‘Mesaj göndermeyi düşünüyor musunuz?’ sorduklarında da, ‘Benim bir tane sevgilim var, O’na selat-u selam getirdim. O da Muhammed Nebi (sav)’dir dedim.” şeklinde gazetecilerle arasında geçen diyalogu aktardı.

Bu arada Hatipoğlu ile birlikte Fuara gelen ilahi sanatçısı Sedat Uçan da konferans sırasında mini bir konser verdi.

 

Hatipoğlu konferansin sonunda salondaki katılımcılara, Avrupa Yetim-Der’in standını ziyaret etmesi tavsiyesinde bulunup, kendisi de standı gezdi.

Yapılan duanın ardından sona eren konferans sonrası Hatipoğlu kitaplarını, Sedat Uçan da albümlerini imzaladı.

(Basri Özmen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir