• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
İpekyolu şehirlerinin bayrağı Bursa'da dalgalanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, önümüzdeki yıl Bursa’nın ev sahipliğinde yapılacak 10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.

 

Bursa, 2015 yılında 30 kadar ülkeden 120 İpek Yolu şehrinin belediye başkanları ve yöneticilerine ev sahipliği yapmaya yönelik hazırlıklarını sürdürürken, İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, eşi ve beraberindeki heyetle birlikte, forum öncesi ön görüşmelerde bulunmak üzere Bursa’ya geldi. 

 

Bursa’ya ilk kez geldiğini ve tarihi birikimine hayran kaldığını belirten Hoon, “8 bin 500 yıllık tarihi birikiminiz var. Osmanlı’nın 6 Sultanına ev sahipliği yapıyorsunuz. Nasıl oldu da dünya bugüne kadar Bursa’yı tanımadı?” dedi.

 

Dünyanın en eski ticaret yollarından biri olan ve uzunluğu 7 bin kilometreyi bulan İpek yoluna, yeni sosyal, kültürel ve ticari işlevler yüklemek amacıyla Güney Kore’nin Yeosu kentinde, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 8.Dünya İpek Yolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu’nda, Bursa önemli bir görev üstlendi. 

 

2015 yılında yapılacak Belediye Başkanları Forumuna ev sahipliği için aday olan ve aralarında Budapeşte (Macaristan), Kotor (Karadağ), Bişkek (Kırgızistan) ve Semerkant (Özbekistan) gibi tarihi kentlerin de bulunduğu şehirler arasında, ev sahipliği görevi Bursa’ya verildi.

 

“Dünya Bursa’yı nasıl oldu da tanımadı”

Aynı zamanda Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanlığını  da yürüten Dr. Kwaak Young Hoon Gaziantep’te düzenlenen İpekyolu Üniversiteleri İşbirliği Sözleşmesi ve İpekyolu Otelleri işbirliği sözleşmesi imza törenine katılmak amacıyla Türkiye’ye geldiğini belirterek, bunun yanında önümüzdeki yıl Belediye Başkanları Forumu’nun yapılacağı Bursa’yı da görmek istediğini kaydetti.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Müzesi, Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi ve İpek Müzesi’ni inceleme fırsatı bulduğunu kaydeden Hoon, “Bursa’ya ilk defa geliyorum. 8 bin 500 yıllık tarihi birikiminiz var. Osmanlı’nın 6 Sultanına ev sahipliği yapıyorsunuz. Nasıl oldu da dünya bugüne kadar Bursa’yı tanımadı? 2015 yılındaki İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu, yeni bilgi kesitlerine sahip olmalı. Bursa’da yapılacak buluşma, hem bu şehrin dünyaya tanıtımı anlamında, hem de ipek yolu üzerindeki şehirler arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması noktasında önemli bir işlev üstlenecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Bursa’nın tarihi ipek ve baharat yolu üzerinde önemli bir nokta olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’yı kuran ve 130 yıl başkentlik eden Bursa’nın, bu kimliğini öne çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi. Tarihi miras çalışmalarımız kapsamında 2015 yılında ev sahipliği yapacağımız İpek Yolu Belediye Başkanları Forumunu da bu bağlamda önemsiyoruz” diye konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir