• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Başsavcılıktan Telefon Dinlemelerine
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana ve Mersin valiliklerine ait telefonların dinlendiğine ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, dinlemelere ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Çeşitli tarihlerde, bir kısmı Adana TMK 10. maddesi ile yetkili hakimliklerden alınan dinleme kararları, bir kısmı ise başka ildeki TMK 10. maddesi ile yetkili hakimliklerden alınan dinleme kararları ile Adana Valiliği Özel Kalem telefonlarının, Adana vali yardımcısı telefonlarının yasa dışı olarak ve dinleme kararlarıyla ilgisi olmadığı halde dinlendiği, yine aynı kapsamda Adana TMK 10. maddesi ile yetkili hakimliklerden alınan dinleme kararları ile Mersin Valilik telefonlarının, Mersin vali yardımcılarının telefonlarının, bazı hakimlerin, bazı siyasi partilerin, il ve ilçe başkanlıklarının, çok sayıda emniyet müdürünün ve emniyet görevlilerinin, bazı adliye görevlilerinin cep telefonlarının, ilgisi olmamasına rağmen organize suç örgütleri, PKK, KCK, TİKKO, Hizbullah, MLKP, El Kaide, TİT, TKP/ML isimli örgütler kapsamındaymış gibi gösterilerek dinlendiğine ilişkin iddialarla ilgili kapsamlı ve çok yönlü bir soruşturma başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir