• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
40 Bin Öğretmen Ataması Ağustos`ta Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarıyla ilgili sorulara Meclis Genel Kurulu`nda cevap verdi. Avcı, “Haziran`da okullar kapanacak, Temmuz’da KPSS yapılacak, Ağustos ayında da inşallah 40 bin öğretmen adayını atayacağız, yani Mart ayında atama yok.” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK`larda Değişiklik Yapan Tasarı`nın görüşmeleri sürüyor.
İkinci bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Avcı, Sinop`ta intihar eden bir öğretmen adayı ile ilgili yakışıksız beyanlarda bulunulduğunu ifade etti. Avcı, "Ortada çok acı, insani bir olay var. İntihar olaylarının tetikleyici etkisi olabileceği nedeniyle ya medyada bile bu haberler görülmez ya da olabildiğince az görülür" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba`nın sorusuna atıf yapan Avcı, "Atanamadığınız takdirde intihar etmeyi düşünüyor musunuz?" diye gençlere soru sormanın her türlü meslek ahlakına aykırı olduğunu söyledi. Avcı, "Hekimler var aramızda onlar söylesinler böyle bir şey, soru olabilir mi?" dedi.

Avcı, Temmuz ayında yapılacak yeni sınava göre, Ağustos`ta 40 bin öğretmen atayacaklarını, Mart ayında atama olmayacağını bildirdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir