• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Diyarbakır halkı, üst geçitlerde asansör olmamasından şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Üst geçitlerden asansörlerin olmayışından yakınan ve  yolun karşısına geçmek durumunda olan yaşlı ve engelliler  ile çocuklu bayanlar, seslerini İlke Haber Ajansı (İLKHA) vasıtasıyla yetkililere duyurmak istedi.

 

Üst geçitlerde asansör sisteminin  olmayışına tepkisini dile getiren vatandaşlardan Resul Esen, “Asansörlerin olmaması, belki sağlamlara fazla engel olmaz ama, engelliler için olması lazım kanaatindeyim.” dedi.

 

Selim Ak adlı vatandaş ise ”Üst geçitlerde asansörlerin olmaması,  tamamıyla sıkıntıdır. Urfa’da Malatya’da, Gaziantep’te tüm üst geçitlerde asansör vardır. Ama Diyarbakır’da üst geçitte asansörün yapılmamasını bir türlü anlamıyorum. Diğer illerde tüm üst geçitlerde yaşlılar ve engelliler için asansör vardır. Ama Diyarbakır Belediyesinin bunu yapmaması, Diyarbakır belediyesinin kusurudur, asansörün yapılması gerekir.”diye konuştu.

 

Kucağındaki çocuğuyla merdivenlerden üst geçite çıkan Emine Kızıl,” Asansör istiyoruz. Nefesimiz kesiliyor. Yaşlılar için, hastalar için asansör olsa çok iyi olur.” dedi.

 

Diğer bir vatandaş Mehmet Kahraman’da tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: ”Asansörün olması sakatlar için çok önemlidir. Ben yaşlıyım, benden daha yaşlılar vardır, sakatlar vardır. Gidip ta aşağıdan dönüyorlar. Başta da söylediğim gibi, üst geçit için asansör olması gerekiyor.”

 

Üst geçitlerde asansör  bulunmamasına bir tepki de Hüsnü Anlı isimli vatandaştan  geldi: ”Çıkamıyoruz çok zordur, asansör olması lazım. Burası çok yüksektir. Çıkması çok zor oluyor. Mecburi biz de buradan çıkıyoruz. Günde en az 2-3 defa gidip geliyoruz buradan.” (İlyas Yavuz/Ali Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir