• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
`Mursi aslanlar gibi direnmeye devam ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘Gençlik ve Şehadet’ adlı programa katılmak üzere Mersin’de bulunan Mısır İhvan-ı Muslim milletvekillerinden Adil Reşit, Darbeci yönetimin Mısır’da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi, idam cezası verilen 26 İhvan üyesi, Dünya Müslümanları ve Türkiye’de yaşanan kasetler hakkında İlke Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

Mısır’da darbeci hükümetin istifa edip yerine yine bir darbeci hükümet kurulması gündemi ile alaklaı açıklamada bulunan Mısır İhvan-ı Muslim milletvekillerinden Adil Reşit “Mısır’da hükümetin istifa etmesi yaşanan süreçte doğal bir sonuçtu. Çünkü geçici hükümet Mısır’da darbeyle iş başına gelmiş bir hükümet olarak Mısır halkının taleplerine hükümet olarak kulak tıkadı. Mısır darbe yönetimi olarak ekonomiyi yerli bir etti. Ülkemizde tüm sektörlerde büyük grevler yaşanıyor. Halkın sesine kulak vermedikleri için halkın özgürlük taleplerini red ettikleri için başaramazlardı, başaramadılar da. Bu yeni gelen hükümette asla başarılı olamayacak. Mısır halkı özgür iradesine kavuşmadığı sürece darbeci yönetimlerin yönetimlerde kalması mümkün değil.” değerlendirmesinde bulundu.

“İdam cezası vermeden kendileri def olup gidecek”
26 İhvan üyesine verilen idamlar hakkında açıklamada bulunan Reşit, “Bugünlerde böyle bir karar alındığına dair duyumum olmadı ancak mümkündür. Bu darbecilerden böyle bir karar beklemek mümkündür. İnanıyorum ki, idam kararı almış olsalar bile bu geçici, darbeci hükümetin bu kararı infaz edecek kadar yönetimde kalma imkânları olmayacak. Kendileri zaten defolup gidecekler” diye belirtti.

“Dr. Mursi’nin ağızdan çıkacak bir cümleden dahi korkuyorlar”
Mısır’da  Muhammed Mursi’nin tutuklanmasının şahsına münhasır bir karar olmadığına değinen Reşit, yargılanma hakkında şu önemli noktalara değindi: “Bu karar Mısır halkının özgür iradesine karşı alınmış bir karardı. Bu nedenle Mursi büyük bir kararlılıkla sabırla, azimle, cehd ile direnişini sürdürüyor. Ve bu darbeciler tutuklu bulunan Mursi’nin ağzından çıkacak tekbir cümlenin bile Mısır halkını tekrar galeyana getirmesinden endişe ettikleri için mahkeme edipte halkın göreceği şeffaf bir yargılama yapamıyorlar. Mursi aslanlar gibi şahsiyet olarak varlığını sürdürüyor. Kendisinden korktuklarından da bir aslan olarak gördükleri için pençesi ile kendileri yok etmesin diye demir kafesin içerisinde duruşmaya almaya başladılar.”

“Müslümanlar teki yürek , tek ses, tek yumruk olmalı”
Dünya Müslümanlarının durumları hakkında açıklamada bulunan Reşit, muhakkak ki bu yaşananlara karşı Müslümanların da yapacak imkânları olduğunu söyledi.

Barışçıl eylemler ile yeryüzünün her bir köşesinde direnişi yayarak, protesto eylemlerinde bulunması gerektiğini sözlerine ekleyen Reşit,  “Kanuni haklarımızı kullanarak, direnişimi sürdüreceğiz. Aynı çatı altında toplanarak tek yürek, tek ses, tek yumruk olduğumuz zaman karşımızda ki düşmanlar daha fazla zulüm edemeyecekler. Müslümanlara yapılan bu zulüm sona erecek.” İfadelerine yer verdi.

Reşit son olarak Türkiye gündemini de değerlendirerek, “Türkiye’ye karşı Siyonist Amerikan işbirliği ile yapılmış bir düzenek olduğunu düşünüyoruz.” İfadelerini kaydetti.

(Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir