• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uygulamalı Girişimcilik  Eğitim sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) ve küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB)’ ile işbirliğinde düzenlenen 13. Dönem Uygulamalı Girişimcilik  Eğitimi sertifika töreni gerçekleştirildi. 

Seminere DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdür Vekili Zülfikar Altunbağ ve DTSO başkan yardımcıları ve DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile genel sekreterlerin katıldığı seminer DTSO seminer salonunda yapıldı. 

Sertifika töreninde konuşan Sayar, kalkınmada iki çeşit sermayenin olduğuna ve bunlardan birincisini fiziki sermaye, ikincisini ise beşeri sermaye olarak sıraladı. Fiziki sermayeyi yönetenin, yine insan ve dolayısıyla girişimcilerin olduğunun ve yenilenen ekonomik modellerin takip edilmesinin, yeniliklere sürekli uyum sağlanmasının, başarıyı getiren en önemli unsurlar olduğunu dile getirdi. 

Törende konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şilan Elmas ise, Bundan sonraki süreçte özellikle kadınların girişimcilik konusunda bilinçlendirilmesi ve üretim sürecine dahil olmaları için pozitif ayrımcılık yaparak, eğitimlerle daha çok kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 

Son olarak söz alan KOSGEB Diyarbakır Müdür Vekili Zülfikar Altunbağ ise bu zamana kadar 4 bin girişimciye sertifika verdiklerini ve toplamda 2.5 milyonluk hibe aktarıldığını belirterek, Diyarbakır’da en sağlıklı işbirliğini Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi.(Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir