• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Kaymakam, aile hekiminin görevine son verdirdi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, Şırnak Güçlükonak Kaymakamının rahatsızlanan eşine iş yoğunluğundan dolayı evde bakım tedavi hizmeti vermeyen  Dr. Mehmet Zeki Türe’nin görevine son verildiğini iddia et 

Dr. Şen yaptığı basın açıklamasında, Şırnak ili Güçlükonak Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde çalışan  Türe`nin,  aile hekimliği sözleşmesi, nöbetçi olması ve her an acil bir vakanın gelebileceği düşüncesi ile Entegre İlçe Hastanesindeki görevini bırakmadığı ve Şırnak Güçlükonak İlçe Kaymakamının rahatsızlanan eşine bakmak üzere evine gitmediğini belirtti. 

Şırnak Valiliği tarafından yapılan soruşturma sonucu Türe’ye 45 ihtar puanı verildiğini belirten Dr. Şen, aynı olayı takiben Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin, Güçlükonak Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe` nin birimine, 10 kişilik bir denetim ekibiyle, mobbing uygulayarak yaptıkları baskın denetim sonucunda, 95 ihtar puanı verilerek, toplamda hukuki dayanağı olmayan 140 ihtar puanıyla aile hekimliği sözleşmesini kanunlara aykırı olarak fesih ettiğini iddia etti. 

Dr. Şen, aile hekimine yapıldığı iddia edilen mobbing olayını ve sözleşmesinin fesih edilmesini kınadı. Şen, Dr. Türe’nin tekrar görevine gelebilmesi için her türlü desteği vereceklerini açıkladı.(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir