• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
`28 Şubat`ın mağduru tüm Türkiye`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Cuma namazı sonrası 100. Yıl Parkı’nda bir araya gelen Kahta’daki sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat postmodern darbesini kınadı. 

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Yetiş, “Darbenin yapıldığı günden bu yana, ortaya çıkan gerçekler, darbeyi yapan ve katkısı olanların tespiti ve anayasal düzeni ortadan kaldıran eylemlerin nedeniyle yargı önüne çıkarılması için mücadele eden sivil toplum kuruluşların gayretleri ve yüzlerce müştekinin suç duyuruları sunucu, 28 Şubat darbesini gerçekleştirenlerden “ batı çalışma grubu” hakkında dava açılmıştır. Sivil şüpheliler hakkında ceza soruşturması halen devam etmektedir”dedi 

“28 Şubat’ın mağduru tüm Türkiye’dir”

Mevcut siyasi iktidarın 28 Şubat darbesinin bütün uygulamalarını ve bütün sonuçlarını hukuk önünde sona erdirmesi gerektiğini kaydeden Yetiş, “Başta o günün Cumhurbaşkanı, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını samimi bir şekilde yargı önüne çıkarmalıdır. 28 Şubat yargılamaları ile mağdur edilmiş kişilerin haklarının iadesi sağlanmalıdır. Bu noktada bizler, 28 Şubat darbesinin asker-sivil ayırımı gözetilmeksizin tüm aktörlerine karşı acilen soruşturmalar açılarak sermaye, yargı, bürokrasi, medya dahil 28 Şubat darbesinde görev alan tüm darbecilerin yargı önüne çıkarılmalarını, etkin, hızlı ve adil yargılamalar yapılarak darbecilerin cezalandırmaları için gerekli işlemlerin yürütülmesini talep ediyoruz.”dedi. 

Postmodern darbeye karşı kınama açıklamasına katılan sivil toplum kuruluşları; Gönül Kuşağı Eğitim ve Kültür Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Çağrı Eğitim ve Kültür Derneği, İkbal Eğitim ve Kültür Derneği, Kahta İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Haliliye Derneği, Ab-I Hayat Yardımlaşma Derneği, İHHTOÇ-Bir Sen.   (Emin Nazlı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir