• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan: 30 Mart`ta Hainlere Ders Vereceksiniz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BALIKESİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir`de Kuvayi Milliye Meydanı`ndaki AK Parti mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

-30 Mart`ta sadece Balıkesir`de bir büyükşehir belediye başkanlığı seçimi veya ilçelerde belediye başkanlıkları seçimi yapmayacağız. Meclis üyelerini muhtarları seçmeyeceğiz.

-30 Mart`ta Türkiye içindeki hainlere, Türkiye dışındaki gözü dönmüş düşmanlara sandıkta çok güçlü bir ders vereceksiniz.Türkiye`nin hedeflerine, kazanımlarına, istikrarla büyüyen ekonomisine saldıranları sizler sandıkta püskürteceksiniz.

- 30 Mart Gazze için, Filistin için, Mısır için, Suriye için dünyanın tüm mazlum halkları için inşallah dünyaya verilmiş gür bir mesaj olsun. Kuvayı Milliye`nin ateşini yakan Balıkesir inşallah 30 Mart`ta yeniden İstiklal Mücadelesinin zaferini dünyaya duyuracak. Balıkesirli Seyit Onbaşı`nın torunları inşallah buradan bir kez daha dünyaya kahramanlığı haykıracak.

-Durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacağız. Duyduklarımızı duymalanlara anlatacağız. Birileri kapınızı çalabilir. Anlıyorsunuz değil mi?

-Bunların adı ablaymış, nasıl ablaysa? Gelip size şunu diyebilirler, `AK Parti`nin dışında kime oy verirseniz verin ama AK Parti`ye vermeyin.` Onlara şunu söyleyin, `Kusura bakmayın, biz bu ülkede eğitimde yapılan reformları gördük. Biz bu ülkede sağlıkta yapılan reformları gördük. Biz bu ülkede ulaşımda yapılan reformlar gördük. Biz bu ülkede tarımda yapılan reformları gördük. Biz bu ülkede barajları gördük.

- Bizim inancımızda iki yüzlülük yok, biz omurgalıyız, biz menfaat şebekelerine prim vermedik, vermeyeceğiz, müfterilere prim vermedik, vermeyeceğiz. Bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz, çünkü bizim bir millet, bir Türkiye, bir bayrak sevdamız var, bizim bir vatan sevdamız var, bizim bir `tek devlet` sevdamız var, bununla bu yolda yürüyeceğiz."

-28 Şubat`ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu bunlar, bu paralel yapı. Bugün de darbecilere telekulak desteği veriyor. 28 Şubat`ta CHP ile beşli çeteyle ortak hareket ediyordu. Bugün ananas, rafineri, tespih üzerinden yine aynı sermaye, medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz, bu millet bunların hesabını sorar.

-(3 Temmuz 1960 tarihli bir gazetenin haberini göstererek) Menderes`in kasası, yolsuzluk evrakı ve vesikalarla dolu diyor. Merhum Başbakan`la ilgili son derece alçakça, son derece edepsizce, hayasızca iftiralarlar var. Merhum Menderes ve arkadaşlarını hapse atmışlar yetmemiş, bu haberlerle Menderes`in itibarını sıfırlamak istiyorlar. Aynı gazete bugün de aynı manşetleri atıyor, bugün de AK Parti hükümetine yapmak istiyorlar, o gün nasıl iftira attılarsa bugün de aynı iftiraları atıyorlar, nasıl çirkin, kirli tuzaklar kurdularsa bugün de tıpatıp aynısını yapıyorlar.

-Pensilvanya`daki hocaları bunların eline montaj kaset veriyor, bunlar da o montajlarla durumu idare ediyor. MHP ne yapıyor? MHP bir kez daha CHP ile kolkola tarihin en alçakça saldırısına, en büyük ihanet girişimine maalesef destek veriyor.

-Bu yapı kendi ülkesinin en gizli, en stratejik, en mahrem bilgilerini ele geçirecek, bunları servis edecek kadar alçalan bir tavır, ihanet içerisinde. Temiz, saf, ihlaslı kardeşlerimin artık bu yapıyı sorgulamalarını istiyorum. Bunlar niçin böyle patladılar biliyor musunuz? Dershanelere, çünkü buradan yılda 1 milyar dolar bunların geliri vardı. Biz dershaneler yasasını öne sürünce bunlar patladılar.

-Bunların inançlarımız noktasında, kutsallarımız noktasında nerede olduğunu da gördük. Ona göre bunlara tavrı koyalım, adımlarımızı buna göre atalım. Kardeşlerim, o zaman bunlar yaptıkları oyunun ne kadar yanlış olduğunu çok daha iyi anlayacaklar. Hele hele 30 Mart`ta sandıklar AK Parti`nin şu ampulüyle aydınlandığı zaman bir başka olacak bu ülke.

-30 Martta sadece Balıkesir`de belediye başkanı seçimi yapmayacağız, Türkiye içindeki hainlere ders vereceksiniz. Yurt dışındaki gözü dönmüş düşmanları sizler sandıkta püskürteceksiniz.

-O Geziciler, o vandallar o açılış sırasında bir kez daha ortaya çıktılar. Dikkatinizi çekiyorum. Bunlardan bir tanesi üzerine Bizans kıyafetleri giymiş. Şu hale bakar mısınız? Alparslan 1071`de Bizans`a karşı savaşıyor ya, o da Bizans tişörtü giymiş. Kendini Bizanslı yerine koymuş. 1071 Malazgirt Bulvarı`nın açılışını protesto ediyor. Yazıklar olsun. Şunu unutmayın, bu eylemcilerin önünde, yanında CHP var, CHP milletvekilleri var, CHP Genel Başkanı var. Bu eylemcilerin avukatlığını da maalesef MHP yapıyor. Şu anda bu paralel örgüt bu Gezicilere, bu Bizans hayranlarına arkadaşlık, yoldaşlık yapıyor. Oyun çok büyük Balıkesir. Hesap başka.

-Bu parelel yapı, bu paralel örgüt Türkiye`nin önündeki son engel, Türkiye`deki son çetedir. Onu da tasfiye edecek, bu hainleri de defedeceğiz. İşte o zaman Türkiye`nin önünde hiçbir engel kalmayacak. 30 Mart`ta bir tercih yapacaksınız, ya eski Türkiye ya yeni Türkiye diyeceksiniz.

-CHP`nin başındaki genel müdür aslında bir kaset genel müdürüdür. Yani kendisinden önceki genel başkanına bu paralel yapı bir kasetle şantajını yaptı. Yapmış veya yapmamış onu bilemem. Anayasayla ilgili Mecliste görüşmeler yapıyorduk, arkadaşlar bana bu olayı söylediler, Ulaştırma Bakanıma talimat verdim yarım saatte müdahale ederek, o görüntüleri sosyal medyadan ben kaldırttım. Ama şu anda bakıyorsun halef selef olduğu zat, o bile diyor ki `Kimse bu açıklasın` diyor. Bunu bana sorma git paralel yapının başına sor. Onlar bunu sana yaptılar. Hala onlara güven duyuyorsun. Eğer bu iş bizler tarafından yapılmış olsaydı niye kaldıracağız yarım saat, varsın devam etsin. Çünkü toplumumuzda bu tür ahlak dışı, edepsizce bir uygulamaya tahammülümüz yoktu. Ve şu anda paralel yapı bunları yapıyor ve CHP bundan geçinmeye çalışıyor, MHP bundan geçinmeye çalışıyor, BDP bundan geçinmeye çalışıyor.

-Benden önce İstanbul`da CHP belediyesi vardı. Ama yolsuzluklar belediyesiydi. İSKİ`nin başındaki zat yolsuzluktan içeri atıldı. Şimdi çıkmış bugün CHP`nin genel müdürü hala yolsuzluk falan diye konuşuyor. Sen git aynaya bak, aynaya, aynaya bak. Sizin geçmişiniz çok kirli, çok. Biraz sonra burada bir belge açıklayacağım size. Belgeyi gördüğünüz zaman inanın dudaklarınız uçuklar. Bunlar böyle müfteridir. Bunların geçmişi hep böyle karanlıktır``

-`İşte şimdi Balıkesir bizimle daha farklı gülecek. Ayvalık`ta su yok, hadi buyrun, niye çözemiyorsunuz su sorununu? Bakın Balıkesir merkezde, merkez belediyesi bizdeyken ne yapıldıysa o zaman yapıldı. Ama bizden sonra gelen MHP`li hiçbir şey yapamadı. Niye? Belediyecilik bunların işi değil. İki gülücükle belediyecilik olmaz``

-Bundan 17 yıl önce, 28 Şubat`ta seçilmiş bir hükümete post-modern darbe girişiminde bulundular. Sizlerin seçtiği, sizlerin yetki verdiğiniz, sizin vazife yüklediğiniz bir hükümeti türlü komplolarla, baskılarla, tehditlerle görevden uzaklaştırdılar. Sizlerin seçtiği, sizlerin yetki verdiğiniz, sizin vazife yüklediğiniz bir hükümeti türlü komplolarla, baskılarla, tehditlerle görevden uzaklaştırdılar. Hatta bir tanesi çıktı, `bin yıl sürecek` diyordu, 10 yıl bile sürmedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir